Проектът ''Пловдивленд'' отново на дневен ред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:32 / 30.09.2004
1979
Проектът на увеселителен парк ще бъде внесен другата седмица в Експертния съвет за устройство на територията, стана ясно след проведената среща между общински съветници и Надзорния съвет на "Увеселителен парк" АД. Заседанието беше спешно свикано след като общинският съветник Димитър Костов обяви чрез в-к "Марица" намерението си да даде на прокурор сделката за изграждане на т.нар. пловдивски Дисниленд, сключена според него в ущърб на града и реално заплашваща общината да загуби 140 земя.
На проведената среща присъстваха представители на фирмите-съдружници “Сентрал Инвестмънт Груп Холдинг” АД Люксембург и “Финансово-индустриална група РЕИ Холдинг” София, които отхвърлиха като несериозно твърдението, че общината може да загуби апортната си вноска.
По време на обсъжданията стана ясно, че във въпросните 140 декара между Братската могила и Гребния канал попада и пловдивският отрезвител. Надзорниците обявиха, че заведението няма да бъде засегнато по никакъв начин.
По проект Пловдив ленд ще бъде близо три пъти по-голям от София ленд, който заема само 30 декара. Обещаната инвестия е в размер на минимум 33 милиона лева в атракции и още 30 ­ в плувен комплекс.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).