Продължава записването само за 3 специалности в Педагогическия факултет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 09.07.2008
1061
Записването за три от специалностите в Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" продължава до 11 юли, съобщиха от висшето училище.

Удълженият срок за подаване на документи за участие в редовната кандидат-студентска кампания важи единствено за „Педагогика на обучениeто по изобразително изкуство", „Педагогика на обучението по музика" и „Джаз и поп изпълнителско изкуство". Те са едни от последните акредитирани специалности в Педагогическия факултет, като изпитите за тях ще бъдат на 23 и 24 юли, обясни Димитър Бойков, началник на „Учебен отдел". Обучението на бакалаври в тях ще се извършва на територията на бившия Педагогически колеж в Пазарджик, добави той.

Утре стартира редовната кандидат-студентска кампания за прием на бакалаври - редовна и задочна форма на обучение, в Пловдивския университет, припомниха от висшето училище. В първия ден ще има 3 изпита - по психология, гръцки и руски езици. Последният изпит е насрочен за 26 юли. По традиция пресяването на кандидатите за „Актьорство за драматичен театър" е от 17 до 19 септември.

Справката на „Учебен отдел" сочи, че до изтичането на крайния срок за подаване на документи - 5 юли, в редовната кампания ще участват общо 7 789 кандидат-студенти. Те ще се състезават за близо 3 800 места в 64 акредитирани специалности на деветте факултета на Пловдивския университет. В крайното класиране ще бъдат включени и оценките на кандидатите, явили се на предварителните изпити през юни, обясниха от висшето училище.

Жена на 64 години е най-възрастният кандидат-студент в ПУ „Паисий Хилендарски" през тази година, съобщиха от „Учебен отдел". Като първо желание тя е посочила обучение в задочна форма на специалността „Информатика". Най-младият участник в кампанията е 18-годишно момиче, което иска да учи „Маркетинг", допълниха от висшето училище.

Редовните изпити от 10 до 26 юли започват от 8,00 часа, но кандидатите трябва да се явят в залата не по-късно от 7,15 часа. Със себе си могат да носят само лична карта, компютърната разпечатка с индивидуалния номер и химикали със синьо мастило. Изпитните работи, писани с друг цвят, ще бъдат анулирани, предупреди Димитър Бойков. Контролът ще бъде изключително строг, в залите ще се влиза без храна, цигари, мобилни телефони и hands free устройства, добави той. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).