Продължава пръскането срещу кърлежи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:39 / 28.05.2019
3676
От специализираното общинско предприятие "Дезинфекционна станция“ информират пловдивчани и гостите на града, че до 3-ти юни ще продължават активните дейности по дезинсекция на публичните зелени площи срещу кърлежи. При благоприятни за работа метеорологични условия, обработките на окосените тревни площи ще се извършват при следния график:

29-ти май 2019 г. - район Централен 

30-ти май 2019 г. - район Северен и район Източен 

31-ви май 2019 г. - район Тракия и район Южен 

03-ти юни 2019 г. - район Западен

Приоритетно ще се обработват големите паркове и детски площадки. Използват се само разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация. Специалистите съветват отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

По данни от РЗИ-Пловдив, изнесени в седмичния бюлетин за епидемичната обстановка в региона, за дните от 17-ти до 25-ти май т.г. броят на ухапаните от кърлежи и насекоми е един, като случаят не е в Пловдив. За седмицата от 10-ти до 16-ти май, ухапаните от кърлежи са двама, от които един в Пловдив. За периода от 26-ти април до 9-ти май няма ухапвания от кърлежи и други насекоми, регистрирани в РЗИ-Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).