Проблемът с "Гербера" в "Тракия" близо до развръзка

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
09:46 / 10.04.2021
32419
Проблемът с жилищен комплекс "Гербера" в "Тракия" е близо до развръзка. За това потвърдиха от община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според източници на медията ни съдебните спорове между общината и инвеститора Георги Чалъмов, собственик на строителна компания "Гербера", са приключили, а Чалъмов е оттеглил претенциите си за 1 200 000 лева неустойка за пропуснати ползи.

Инвеститорът е внесъл нов проект за одобрение и може да се очаква добра новина за жителите на квартала, които досега са подавали безброй жалби за състоянието на района зад кметството на "Тракия", който е занемарен, с огромни дупки и локви.

Заради жалбите омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов също извърши проверка в района на жилищен комплекс "Гербера" и е изпратил сигнал до зам.-кмета по общинска собственост Невена Балчева, с настояване да бъде разпоредена проверка на фактическата обстановка и документацията на сградите, както и за причините за това състояние.

Освен жителите на района, щастлива развръзка очаква и районното кметство, което не е страна по спора. Администрацията на “Тракия" дори е готова да помага на гражданите, заяви кметът на района Костадин Димитров.

“Когато стана ясно, че няма да се строи жилищен блок или детска градина, ние се обадихме на компанията да ни даде пространство и направихме приказно място - детска площадка, където децата може да си прекарват приказно", каза Димитров и добави, че над 50 деца с родителите си вечер се събират там, в това прекрасно парково пространство.

Остава да стане ясно какво ще се случва със сградата и терена между кметството и жилищния комплекс. “Дочух, че вече е намерено решение и трябва да се облагороди инфраструктурата", каза кметът Димитров.

“Готови сме с каквото можем да помогнем. В района има доста будни граждани. Ние също настояваме час по-скоро районът да се облагороди", добави Костадин Димитров.

Виж коментарите (0)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).