Проблеми с безплатен зъболекар в пловдивско училище

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (4)
12:40 / 23.02.2020
9069
Децата от училището за ученици с увреден слух в Пловдив може да останат без безплатно зъболечение, което са ползвали през последните 15 години. За този проблем сигнализираха стоматолози пред Plovdiv24.bg.

До този момент учениците са се лекували по силата на рамков договор между НЗОК и Български зъболекарски съюз. Точка в договора сочи, че деца с увреждания и от социални домове имат право на безплатен служебен зъболекар. 

До края на 2019 всеки възпитаник на Специално училище за ученици с увреден слух “Професор д-р Стоян Белинов" Пловдив се е явявал със здравната си книжка на преглед и лечение при служебния стоматолог. В началото на тази година рамковият договор е трябвало да бъде подновен. За целта той трябва да бъде съгласуван с ръководството на “Професор д-р Стоян Белинов".

Според специалистите по дентална медицина, от администрацията на пловдивското училище отказват да заявят желание за назначаването на служебен зъболекар. Поради тази причина от РЗОК Пловдив не са удовлетворили желанието на стоматолозите, които до скоро са лекували децата и договорът не може да бъде подновен.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с ръководството на СУ “Професор д-р Стоян Белинов", за да потърси тяхната гледна точка по казуса. От школото коментираха, че децата имат родители и никой не може да взима решение вместо тях за избора на здравно лице.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).