Призив: Стопирайте новите клетки за 5G връзка!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
14:10 / 21.07.2019
25375
Читател на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, за да сподели своите мисли. Нека му дадем думата сега: "Здравейте! Пиша Ви във връзка с Вашата публикация за стартирането на поставяне на 5G клетки. Моят призив е за стопирането или най-малко изместването на новите клетки за 5G връзка.

На първо място не е морално и етично такъв тип мрежи и клетки да са в непосредствен досег до деца от ясли, детски градини и училища. За справка - ул. "Славееви гори" 50 в Пловдив.

На второ място за подготвяне на "почвата" за тези мрежи е необходимо подкастрянето на дърветата - естественият кислород за всички ни. За справка - Варна, градинката пред "Севастопол". Аз, като гражданин и данъкоплатец, отказвам да плащам за унищожението на "белите дробове" на града ни, за да могат частни корпорации да се облагодетелстват. Още повече, че сме на челни позиции по замърсеност в България.

На следваща позиция като довод в молбата ми си позволявам да цитирам министър-председателя на Полша Матеуш Моравецки, който подписа глобален призив за спиране на 5G:

"5G, нов милиметров честотен диапазон, въведен от телекомуникационната индустрия в световен мащаб. 5G се определя от над 2000 учени и 1400 лекари от цял ​​свят като пряка заплаха за човешкото здраве, както и за животните, насекомите и растенията.

Не са провеждани тестове за безопасност, за да се гарантира безопасността му, въпреки факта, че 5G работи с между 10 и 100 пъти по-високи честоти от настоящите 3 и 4G предаватели.

Многобройни скорошни научни публикации показват, че ЕМП засяга живите организми на нива доста над международните норми.

Тези ефекти включват риск от рак, клетъчен стрес, увеличаване на вредните свободни радикали, генетични увреждания, структурни и функционални промени в репродуктивната система на човека, дефекти в ученето и паметта, неврологични нарушения и отрицателно въздействие върху общото благосъстояние на хората. Щетите са далеч отвъд хората, тъй като има нарастващи доказателства за вредни последици както за растенията, така и за животните".

Също така в мрежата тече подписка за спирането на 5G в България. Благодаря!"

Виж коментарите (23)

Още по темата (59):
01.06.2023 Сигнал: Антена на Yettel е насочена срещу стаите на нашите деца
12.04.2022 Пловдивчани към Yettel: Кажете коя генерация са в момента антените на
покрива?
21.03.2022 Позиция: Антената на Yettel не е 5G, няма научни доказателства за
вреда
17.03.2022 Жители на Пловдив за антена на Yettel: Дръвчета вече съхнат заради електромагнитните вълни
12.03.2020 Жители на "Тракия" на бунт срещу антени на "Теленор": Облъчват ни!
31.07.2019 А1 с подробна информация пред Plovdiv24.bg за новата антена в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).