Привикват в полицията членове и симпатизанти на ГЕРБ от "Източен"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (15)
17:06 / 11.10.2021
13205
Членове и симпатизанти на ГЕРБ от район "Източен“ са били привиквани тези дни в Районното полицейско управление и са били карани да подписват протоколи, че няма да се занимават с избори. Това съобщи кметът на района и председател на структурата на партия ГЕРБ там Иван Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Стоянов обясни ,че в рамките на закона на всеки член и симпатизант е разрешено да агитира.

"Никога не сме си позволявали да правим нещо извън закона. Това, което ме притеснява е, че се създава страх у хората, нарушават им се конституционните права да агитират, да показват със законови средства. Ако има нарушения разбира се,че трябва да се сезират органите. Аз ще застана винаги на страната на гражданите от района, независимо от коя партия са те, когато ми се оплачат“, каза Стоянов и добави, че ще сигнализира прокуратурата за това, че техни членове и симпатизанти са били привиквани в полицията и са карани да подписват протоколи.

"Всеки има право вербално да убеждава хората, но всеки си има глава на раменете и може да упражни правото си на вот“, каза още Иван Стоянов.  

Днес в полицейското управление в район "Източен“ е бил извикан Кольо Костов, който е кандидат депутат от листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив град.

"Викаха ме за новите избори на 14 ноември и ме питаха дали ще бъда активен член на партия ГЕРБ. Аз казах да. Питаха ме дали се занимаваме с купуване и продаване на гласове. Отговорих им, че не. След това ме накараха да се подпиша на някакъв протокол, за да не правя престъпления. Аз съм общественик и в рамките на закона имам право да агитирам и не подписах този протокол“, обясни Костов.

"Имам съмнение, че заради това, че съм кандидат, миналата седмица викаха и мои колеги. Накараха ги да подпишат и те протоколи, че няма да се занимават с избори. Те са симпатизанти на ГЕРБ и в рамките на закона могат да агитират. Трябват ни застъпници, членове на комисии, хора за лепене на плакати. Изобщо имаме право на агитираме в рамките на закона“, допълни Кольо Костов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (15)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).