Природонаучният музей в Пловдив показва как се препарират насекоми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 17.01.2023
1010
Поради проявения висок интерес към събитието "Млад ентомолог“, проведено през 2022г. Регионален Природонаучен музей – Пловдив отново организира УИКЕНД "Млад ентомолог“ 2, на 21.01 – 22.01.2023 г. от 𝟏𝟎:𝟎𝟎 ч. до 𝟏𝟔:𝟎𝟎ч.

Участниците ще имат възможност да се включат в събитието след посещение на експозицията на Регионален природонаучен музей.

Ще бъде организирана беседа на тема "Ентомология“, водена от уредник зала "Тропик“ с начален час и за двата дни 10:30 ч. Всички, които имат желание да научат повече за насекомите, могат да изчакат във фоайето на музея 5 минути преди започването на беседата.

Експерт от Природонаучния музей нагледно ще демонстрира процеса препариране на различни видове пеперуди, отгледани при нас в зала "Тропик“  от 11:00ч. до 16:00ч.

Всяка демонстрация ще се провежда на всеки един час.

Ще бъде обособено и ателие за оцветяване на любими герои от детски филмчета за най-малките - "Нашите приятели – насекомите“;

Ще имате възможност да видите най – голямата и ценна пеперуда в света - Александрова птицекрила пеперуда (Ornithoptera alexandrae), която ще бъде изложена в експозицията на зала "Безгръбначни“.

Всички деца, които участват в събитието ще получат специален подарък  – красиво крилце от пеперуда.

Очакваме Ви, нека заедно да се впуснем в света на насекомите!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).