Приключи проверката на Инспекцията по труда за срутването, убило човек в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:03 / 10.01.2005
722
Без договор и без необходимата квалификация са били работниците, наети за разрушаването на старата сграда в складовата база на варненската фирма "Макс матириъл" ООД на Карловски шосе в Пловдив. Това са констатациите от приключилата проверка на Инспекцията по труда, съобщи нейният директор Атанас Черняев. Фирмата е сключила договор в началото на ноември само с един човек, който от своя страна чрез устна уговорка е наел още четирима. Никъде не са упоменати работно време и възнаграждения. Възложителят не е осигурил безопасни условия на труд и не е преценил степента на риска при възложените работи. Ще му бъде потърсена административна наказателна отговорност. Законът предвижда глоба от 250 до 1000 лв.
Припомняме, че на 29 декември при срутване на бетонна плоча при разчистване на стара сграда на територията на бивашата фабрика за сода каустик загина 26-годишният Слави Коцев. Екипи на пожарната, полицията и гражданска защита проведоха 5-часова аварийно-спасителна акция, за да извадят тялото на загиналия.
Общо 105 строителни фирми e проверила пловдивската Инспекция по труда през 2004 година, констатираните са на 480 нарушения, съобщи Атанас Черняев пред радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).