Приключи проектът "По пътищата на цивилизацията"

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
13:47 / 05.06.2014
2696
Мащабният съвместен проект на общините Пловдив, Асеновград и "Родопи" за увеличаване на интереса към Пловдивска област на туристите приключи. Това обявиха пред медии представители на трите общини, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Става дума за проект "По пътищата на цивилизацията", който общините-партньори реализираха по ОП "Регионално развитие". И благодарение на него областта става все по-популярна дестинация.

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов припомни, че целта на проекта е да се създаде устойчив във времето, силен и конкурентоспособен туристически сектор. В рамките на проекта са разработени туристически маршрути, които проследяват културно-историческото развитие на района през вековете, както и религиозните храмове. 

"Plovdiv@Via Diagonalis", както ръководителите на проекта са го нарекли, е претърпял и мащабна рекламна кампания. Направени са няколко рекламни клипа, излъчвана е реклама по радиа, в интернет сайтове, както и на билбордове.

Разработени са и два туристически пакета. Единият е наречен "Plovdiv@Via Diagonalis през вековете". В него са представени различни обекти в общините като Римския стадион, Асеновата крепост, както и Музеят на авиацията. Вторият пакет е с насоченост религиозен туризъм, който включва посещения на Джумая джамия, синагогата в Пловдив, Бачковския манастир, храм "Св. Георги победоносец".

Изработени са и кратки варианти на тези пакети, които са насочени за уикенд туризма или за кратък туризъм от порядъка на 2-3 дневни посещения.

Като изключителен успех след реализацията на проекта неговите ръководители отчетоха, че Асеновата крепост е влязла в експлоатация през юни 2013 г., а до юни 2014 г. има 250 % ръст от приходи.

"Продължаваме и със собствени средства да разширяваме рекламната кампания по проекта и вече на 10 езика са дублирани рекламните филми за "Пловдив-Асеновград-"Родопи", коментира още Стоянов.

Той, както и зам.-кметиците на Асеновград и "Родопи", изразиха надежда през новия програмен период отново да може да се кандидатства по тази програма и да се направи нещо като своеобразен втори етап по проекта.

Проект "По пътищата на цивилизацията" имаше продължителност 18 месеца. Отпуснатите средства по програма "Регионално развитие" са в размер на 470 744 лева.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
05.06.2014 Представят резултатите по проекта "По пътищата на цивилизацията"
04.06.2014 Представят резултатите по проекта "По пътищата на цивилизацията"
03.02.2014 Общината търси финансов одитор на проекта "По пътищата на цивилизацията"
17.07.2013 Мащабен проект за привличане на туристи стартира Община Пловдив
29.01.2013 С 200 000 лв. рекламираме проекта "По пътищата на цивилизацията"
13.08.2012 Титюков подписва договора за "Пловдив@ВиаДиагоналис" в Добрич
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).