ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Президентът с изключителни думи за Пловдив и напредъка на града ни
Автор: Мариана Панчева 14:14 / 01.11.2016Коментари (2)5850
"Възраждането на Пловдив се случва пред очите ни. Пловдив взе съдбата си в собствените ръце, забрави ниското си самочувствие и гледа уверено напред." 

Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев при откриване на първата по рода си конференция за производствени инвестиции "Doing Business in Bulgaria: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Плевнелиев сподели удивлението си от "невероятната трансформация на града под тепетата, който от един забравен средностатистически български град само за няколко години се превърна в индустриален център с динамична икономика и Европейска столица на културата". 

"Успехите са навсякъде и ние ги виждаме преди всичко в очите на пловдивчани. Когато човек тръгне по търговската улица, когато подаде ръка на майките в невероятните паркове, когато се разходи из Стария град и види, че очите на хората светят, тогава си дава сметка колко позитивна енергия има тук", сподели Плевнелиев. 

Той не пропусна да отбележи дългия път, извървян през последните години. 

"Нека не забравяме изоставените необработени земи на Пловдив, които днес се превърнаха в индустриални паркове от европейска величина, нека не забравяме ниските доходи, да не забравяме спрените еврофондове, забатачените и забравени проекти, които се превърнаха в един огромен успех за този град. 

Да не забравяме, че в Пловдив преди 7 години нямаше нито една офис сграда от клас "А", днес 50% от модерните офис сгради са именно тук. Да не забравяме разкапващите се панелки, които сега се санират. 

Да не забравяме и Водния проект, който нямаше шанс да се случи, а сега е на път да се реализира по-най-добрия начин", изброи президентът като не пропусна да отбележи и друг един успех - Транспортния проект. 

"Когато Европейската комисия даде 440 млн. лева за интегрирани транспортни проекти за големите български градове, Пловдив беше най-проблемен. Предишният кмет идваше само да да обяснява как това и онова няма да стане. Оказа се, че транспортният проект не може да стартира поради факта, че тогава дори и жиците на тролейбусите бяха продадени, което бе блокирало развитието на Пловдив", върна лентата Плевнелиев. 

Да не забравяме къде бяхме, за да се гордеем какво постигнахме. Радвам се да съм част от този успех, но той е преди всичко на мъдрото, младо и амбициозно градско ръководство, категоричен бе той.

Кметът на Пловдив Иван Тотев също не без задоволство отбеляза видимия успех на града, видим не само на национално, но и на европейско ниво. 

"Тук за първи път приложихме нещо уникално - да работим заедно, да се обединяваме, да гоним общи цели, да споделяме проблемите си и да се радваме на успехите. 

Направихме така, че когато се смяташе, че Пловдив е достигнал тавана на своето развитие, направихме следващата крачка и през последната година привлякохме много високотехнологични инвеститори, градът привличаново население и расте демографски. Регионът е достигнал първото ниво на развитие, в което имаме всички базови индустрии - преработвателна промишленост, производство, автомобилостроене, индустрията заема над 50% от местната икономика. Предстои и сме готови за втората крачка - високотехнологичните производства и индустрии, които дават по-голяма добавена стройност и кореспондират с много местни политики, привличат млади хора, студенти, увеличават демографския прираст на региона."

Днес споделяме опит и изпитваме задоволство, че всички усилия през годините са си стрували, за да кажем - да, ние сме тук, работим с и бизнеса, може да откликнем на всички инвестиции, може да направим така, че инвестициите да са сигурни и устойчиви във времето." 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ами! Не нулев, а отрицателен! Ако се вярва на форумните "специалисти" разбира се... :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: