Президентът на Международната организация по лозата и виното ще гостува на Винария`2005

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:08 / 12.02.2005
1155
Президентът на Международната организация по лозата и виното (OIV) проф. д-р Райнер Витковски ще посети Винария`2005 и ще изнесе лекция на 17 февруари от 14.00 ч. в зала "Европа" на Конгресния център, съобщи пресцентърът на Международен панаир - Пловдив. Лекцията е на тема “Международната организация по лозата и виното – нов подход към стандартизация и хармонизация”.
Международната организация по лозата и виното е световна междуправителствена организация, която се занимава с въпросите на виното и други продукти на винопроизводството. Тя е създадена съгласно международен договор и започва да функционира на 1 януари 2004 г. Организацията наследява Международното бюро за вината, основано през 1924 г. със седалище Париж.
Организацията поставя процеса на вземане на решения на научна основа и като резултат решенията се приемат с консенсус от правителствата на страните членки, като по този начин се осигуряват препоръки и указания на международно ниво.
Тя представлява форум за дискусии и решения по теми като: “Безопасни ли са енологичните практики?”; “Отговарят ли на съществуващите определения за продуктите?”, “Съществува ли необходимост от нови стандарти за етикетиране”?
За да може да изпълни задълженията си, OIV е структурирана в три комисии – икономическа, по енология, по лозарство, които са разделени в няколко експертни групи.
Припомняме, че тазгодишното издание на изложението Винария ще се проведе от 16 до 20 февруари под патронажа на президента Георги Първанов. Участие са заявили 416 фирми, 230 от които - чуждестранни. Сред тях преобладават участници от страни - традиционни производителки на вино като Германия, Италия и Франция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).