Президентът на Европейския шахматен съюз: Искаме да въведем шахмата като спорт в училищата на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 29.04.2011
1210
Днес на гости в Пловдив е президентът на Европейския шахматен съюз, Силвио Данаилов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На церемонията в община Пловдив по награждаването на човека, подготвящ Веселин Топалов, присъстваха кметът Славчо Атанасов, зам.-кметът Георги Титюков, изпълнителният директор на Българската федерация по шахмат, Велчев и известни пловдивски шахматисти.

От името на общината, Титюков връчи плакет-реплика на Силвио Данаилов. Наградата е копие на един от съдовете на Панагюрското златно съкровище и се дава за изключителен принос в развитието на шахмата в България.  

На пресконференцията стана ясно, че от общината са входирали и предложение в Общинския съвет на Пловдив за удостояването на президентът на Европейския шахматен съюз с почетния знак на града и при следващото посещение на Данаилов под тепетата, знакът ще му бъде връчен.

"За мен това е голяма чест. Всички знаете, че школата на шахмата в Пловдив е наречена "люлка" на шахмата в България", каза при връчването на плакета Данаилов. Той каза още, че преди години дори не си е мечтал, че България ще има двама световни шампиони в този спорт, а Пловдив ще е градът, в който регулярно ще се провеждат най-големите европейски форуми по шах.

Силвио Данилов допълни още, че от федерацията са си поставили за цел да въведат шахмата като спорт в училищата на община Пловдив. Той благодари на Славчо Атанасов, зам.-кмета Титюков, както и на всички шахматни деятели в града, за изключителното съдействие, което оказват за развитието на този спорт в Пловдив.

Кметът пък беше категоричен, че и за напред ще продължават да правят всичко необходимо шахмата в града ни да се развива.

"Шахматът е философия, най-великата игра, която ражда и развива интелект", каза още градоначалникът.

На церемонията по награждаването се разбра още, че другата година в Пловдив ще се проведе европейско индивидуално първенство по шахмат за мъже и жени.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Силвио Данаилов с подарък от Пловдив

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).