Президентът даде началото на "Българската Коледа" в УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:59 / 01.12.2017
10379
Президентът Румен Радев избра специално УМБАЛ "Свети Георги" за старт на тазгодишната кампания "Българската Коледа", предаде репортер на Plovdiv24.bg. "За нас е чест да сме домакини на откриването на една от най-светлите инициативи, даряваща живот и здраве на българските деца", сподели с огромно вълнение управителят на най-голямото лечебно заведение в страната проф. д-р Карен Джамбазов.

Той разкри, че през годините по линия на дарителската кампания болницата е успяла да се възползва от над 1 600 000 лева под формата на жизненоважни апарати за детските отделения. 

"Днес сме заедно, за да споделим постигнатото през 2017 година и да обявим началото на 15-то издание на благотворителната инициатива. Избрах да го направим точно тук, защото Университетска болница "Свети Георги" е едно от водещите лечебни заведения с над вековна история. Тази болница се гордее със своите водещи специалисти и мисля, че точно тук, където годишно се полагат грижи за хиляди български деца, нашият призив ще е по-силен и по-истински", обърна се към медицинските служители, препълнили залата и самият президент Радев. 

Мотото на тазгодишната кампания ще е "В подкрепа на спасения детски живот", обяви той.

"Но "Българската Коледа" не е само дарителска кампания, тя е нещо много по-голямо - тя дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, тя сплотява различни социални слоеве. Тя инвестира в нашия най-голям капитал - в здравето на децата ни. Тя я е израз на надеждата в бъдещето ни като държава, защото успява да обедини около една значима кауза хора с различни професии, социално положение и образование."

Президентът Радев не пропусна да се обърне и специално към лекарите. Заради помощта и грижите за малките пациенти той отправи своите огромни благодарности, благодарностите на всички организатори, благодарностите на на хилядите дарители и най-вече - благодарностите на родителите и децата, получили шанс за живот чрез "Българската Коледа".

На церемонията, организирана перфектно от пловдивските домакини, присъстваха още кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, министърът на здравеопазването, професори, общественици, десетки служители на болницата. Специален поздрав към гостите отправиха таланти от НУМТИ "Добрин Петков". А най-развълнувани в очакване на президента бяха малките пациенти. За тях от УМБАЛ "Свети Георги" бяха подготвили истински празник с коледни изненади и огромна торта с надпис "Българската Коледа". 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (92):
29.01.2018 Хиляди българи залагат коледните си подаръци, за да платят сметките или да погасят кредити
09.01.2018 Що за късмет? Разтопена монета в новогодишната баница (ВИДЕО)
09.01.2018 Страхотни! Вижте какво направиха учениците от Английската!
05.01.2018 По празниците побъркаха 112 със сигнали за НЛО и духове
05.01.2018 Зимен Кръстовден е, свършват "мръсните дни"
04.01.2018 Унищожиха близо 4 тона негодни за консумация храни по празниците
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).