Президентът Първанов изрази надежда за благоприятно решение на процеса в Либия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 14.02.2005
608
Президентът Георги Първанов изрази надежда за благоприятно решение на проблема с осъдените в Либия български медицински сестри. Надявам се за българските медици в Либия да се намери доброто решение и България отдавна има позиция по този въпрос, каза пред журналисти той в пловдивското с. Брестовица. Вчера от Асоциацията на семействата на заразените деца поискаха българското правителство да признае, че петте медицински сестри умишлено са заразявали либийски деца с вируса на СПИН. Представители на асоциацията заявиха, че са склонни на преговори, но не за освобождаването на петте българки, а за замяна на смъртните им присъди с доживотни.
Ние знаем за претенциите на родителите на пострадалите деца, те в една или друга степен са изразявани по различни поводи, отбеляза Първанов. Той посочи, че по въпроса се работи с европейски и международни партньори, търси се активен диалог и с либийската страна. Българската държава не е сезирана по официален ред с искания по делото, каза министърът на правосъдието Антон Станков, предаде БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област
На улица в Пловдив снимаха новия джип на Ferrari
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).