Престъпна иманярска група бе неутрализирана в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:03 / 15.12.2011
2223
Престъпна иманярска група бе неутрализирана при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Пловдив във вторник и сряда. В хода на акцията пловдивските криминалисти и колегите им от сектор " Културно-исторически ценности" към ГД "Криминална полиция" са конфискували множество различни предмети с антична стойност. 

Задържани са общо деветима мъже. Дейността на членовете на групата - Г.Г. /48 г./ от Поповица и пловдивчаните Н.У. /56 г./, Т.А. /39 г./, Г.Л. /36 г./, М.Ш. /35 г./ и М.Н. /32 г./, била наблюдавана продължително време. След като била събрана достатъчно информация за извършени от шестимата мъже незаконни разкопки в Пловдивска и Старозагорска област, вчера те са били задържани. При претърсване в домовете им в Пловдив и в Поповица са открити общо 155 монетни плочи, 29 метални елемента с различни форми и изображения, 12 монети, два пръстена и два медальона. 

В някои от жилищата и в лек автомобил "Фиат" са намерени и иззети и шест металдетектора, слушалки и зарядни устройства за тях, два лаптопа, два настолни компютъра и седем мобилни телефона. Ден по-рано, в момент на сделка с антики на територията на Пловдив, криминалистите са арестували Г.Х. /40 г./ от Кърджали и Г.Г. /48 г./ от Поповица. Двамата мъже тъкмо били предложили за продажба старинни монети на 36-годишния пловдивчанин М.А., който също е задържан. 

В колата на продавачите са били намерени 26 византийски монети от жълт метал. Предстои експерти да направят оценка на иззетите находки. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).