Прерязаха лентата на важен проект в пловдивския район "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:14 / 19.01.2024
1739
Кметът на район "Източен“ Емил Русинов и директорът на ДГ "Щастливо детство“ Евгения Попиванова прерязаха лентата на най-новата площадка за игри в детското заведение. Тя е финансирана по програмата на Община Пловдив "Облагородяване на дворни пространства, проектиране и изграждане на нови площадки за игра и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, осигуряване на мерки за достъпна архитектурна среда в общинските детски градини“.

Веднага след празничната церемония кметът на район "Източен“ се включи в залесителна акция в ДГ "Щастливо детство“.

"Изключително съм радостен, когато подкрепям инициативи, които дават добрия пример на децата за грижата и опазването на природата“, заяви Емил Русинов.

За залесяване и облагородяване на зелените дворни площи на детската градина са осигурени общо 30 дръвчета, закупени изцяло със собствен бюджет. Първите засадени дръвчета са бреза, червена декоративна слива и 2 смърча.

"Грижата за природата е много важна, за да може децата да растат по-здрави в по-чиста и по-зелена среда. За да има повече игри на открито, подкрепям облагородяването на съществуващите и необходимостта от нови  зелени площи в района. Това е важен момент, който възпитава децата с грижа и любов към природата“, каза още Емил Русинов.

Зелената акция премина като урок по природа и игра за децата. Заедно с кмета на района и децата се включи и заместник кметът на "Източен“ Станислава Лулчева.

Инициативата ще продължи, като всички дръвчета се разпределят по 4-те групи на детското заведение и по този начин всяко дръвче ще има отговорен екип, които ще се грижи за него. 

Събитието приключи с празнична програма със стихотворения и песни, поднесени от децата към районния кмет и неговия екип.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).