Преобразиха инфраструктурата на най-голямата болница в Пловдив и България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:28 / 14.11.2022
17092
Официално се въвежда в експлоатация от утре новият охраняем паркинг в База 2 на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД – Пловдив, който се намира на бул. "Пещерско шосе“ № 66. Той е разположен от северната страна на основния хирургичен корпус. 

Недостигът на места за паркиране, състоянието на вътрешните пътища, липсата на тротоари са причина за инциденти и сериозни конфликти между гражданите, които трудно се придвижват до входа на болницата. 

В този смисъл изграждането на обекта е в съответствие с цялостната концепция на ръководството на най-голямото лечебно заведение на територията на България за обновление и инвестиции в материалната база както в клиниките, така и облагородяване на външния облик на болницата.

Към днешна дата проектът е осъществен изцяло и включва подменена асфалтова настилка, маркировка и пътни знаци, изградени нови тротоари и улично осветление. Във връзка с охраната му са поставени 39 камери за видеонаблюдение, а с оглед навлизащите все повече в българския пазар електрически автомобили е изградена и зарядна станция. 

Местата за паркиране са почти 400, като 17 от тях са специално обособени за хора с увреждания, 4 места - за таксиметрови автомобили и 4 - за електромобили. 

За поддръжката на цялото съоръжение и предоставянето на качествена услуга паркингът ще се стопанисва от външен изпълнител под наем, ще бъде платен, като информацията за цените е разположена на централния вход на хирургическия блок, както и при обособените паркомати.

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
07.01.2013 Читател възмутен от цената на паркинга на Спешното към УМБАЛ "Св. Георги"
27.12.2011 Поискаха 45 лв. от гражданин за малко над двучасов престой пред УМБАЛ "Св. Георги"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).