Предстои пълен тест на Транспортния проект

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
08:57 / 16.06.2020
3465
Предстои пълен тест и 100-процентово натоварване на всички елементи от системата за градския транспорт, съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът Тодор Чонов.

След поредицата видеоконферентни разговори между община Пловдив и висшия мениджмънт на испанската "Индра Системас" в техните редици е настъпило сериозно оживление. Един от резултатите, е че над 90% от информационните табла вече работят. Има обаче и опции, които все още не са пуснати. Сред тях са сигнализацията за инвалиди и трудноподвижни лица и дълго чаканото от всички мобилно приложение. На предстоящия тест кондукторите ще продават билетите през апаратите, а не ръчно.

"Нещата се стабилизират и, тъй като договорът с испанската фирма приключва, готови сме от 2021 г. общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" да поеме мениджмънта и поддържането на системата. Идеята ни е впоследствие тя да бъде надградена и модернизирана" - допълни Чонов.

Паралелно с това обаче целият Транспортен проект, който включва система за удобен и бърз градски транспорт с информационни табла и електронно таксуване, изграждане на Център за управление на трафика, "умни" светофари, изграждане на велоалеи, се разследва. Прокурорската проверка е започнала след предявяване на финансова претенция от "Индра" след инцидент в Центъра за управление на трафика още през април 2016 г. До момента не е ясно по чия вина е настъпил техническият проблем. 

"Още в края на миналата година обявихме, че ако се натъкнем на проблеми, ще сигнализираме прокуратурата" - припомни зам.-кметът. Такъв е бил именно финансовата претенция на испанците. В хода на този сигнал Икономическа полиция е изискала и продължава и в момента да изисква от общината информация за Транспортния проект. Касае се за избор на изпълнител, реализация на проекта и плащания. Припомняме, че Европа плати над 41.7 млн. лв. за внедряването на Транспортния проект в Пловдив.

Виж коментарите (2)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).