Предстои финалиня кръг на състезанието "Натура 2000" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:05 / 06.06.2008
920
Финалният кръг на състезанието "НАТУРА 2000" за Пловдивска област ще се проведе на 11 юни (сряда) от 9.30 часа в VII аудитория на Аграрния университет - Пловдив. Същият ден в 15.30 часа ще бъде официалното награждаване на финалистите. Аудиторията се намира на втория етаж в сградата на Факултета по растителна защита и агроекология, бул. "Менделеев" 12.

През настоящата учебна година Българска Фондация "Биоразнообразие" (БФБ) в партньорство с Регионалната инспекция по околна среда и води - Пловдив, Регионалния инспекторат по образование - Пловдив и Аграрния университет - Пловдив, за пръв път организира състезанието "НАТУРА 2000" в Пловдивска област. Целта е да се стимулира интересът на учениците от 7 до 12 клас към защитените територии и видове на местно ниво и да се повиши природозащитната им култура. Състезанието се организира по проект на БФБ, финансиран от Европейскив социален фонд, по Оперативна програма "Равитие на човешките ресурси", чрез Министерство на образованието и науката.

Състезанието се организира в два кръга - училищен и финален. В училищния кръг, се включиха 650 участници от 36 училища и 15 населени места в областта. Резултатите на всички участници бяха много над очакваните. Децата са се справили отлично и са научили много за защитените територии и видове в България и по-специално в Пловдивска област.

Състезанието ще започне в 10.00 часа и ще включва тест и практически задачи с времетраене 90 минути. Докато комисията проверява писмените работи на финалистите, децата ще имат възможност да гледат два забележителни научнопопулярни филма, носители на наградите Оскар и Сезар - "Неудобната истина" и "Мигриращият народ".

До финала в Пловдив бяха допуснати общо 42 ученика от 21 училища. За всички тях ще има награди, осигурени БФБ. Специални награди са приготвени за първите десет участници, а победителят в състезанието ще си тръгне с голямата награда - цифров фотоапарат. Приз ще има и за училището отборен победител. Наградите ще бъдат връчени от БФБ, РИОСВ - Пловдвив, РИО - Пловдив и Аграрен университет - Пловдив.

До този момент Българска Фондация "Биоразнообразие" е организирала състезанието в Смолян, Бургас, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Благоевград.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).