Представят важни проекти за Пловдив и областта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:20 / 22.02.2024
4269
Областен информационен център - Пловдив ще представи утре, 23 февруари, информация относно концепциите за интегрирани териториални инвестиции от област Пловдив, преминали оценката за Административно съответствие и допустимост. Това са общо 13 от 14 подадени концепции за областта, за които ще бъдат организирани публични обсъждания по места през месец март. На събитието ще бъде официално обявен техният график и ще се разяснят възможностите за включване на заинтересованите страни и широката общественост в процеса на оценка, чрез участие в онлайн анкета.

Подходът интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) се изпълнява на територията на цялата страна в две фази. Фаза 1 - набиране, подбор и одобрение на концепции за ИТИ и Фаза 2 - набиране, оценка и изпълнение на проектни предложения, разработени в съответствие с одобрените концепции за ИТИ.

След обсъжданията Регионалните съвети за развитие в шестте региона на планиране ще направят приоритизиране на концепциите, които ще имат достъп до финансовите ресурси, които ще се осигуряват по шест програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2021 – 2027 г. – "Развитие на регионите“, "Образование“, "Околна среда“, "Развитие на човешките ресурси“, "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).