Представят нови подходи на преподаване с помощта на мобилни устройства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:53 / 09.11.2016
2357
Утре от 10:00 часа в Дома на културата "Борис Христов" ще се проведе тематично събитие "mRIDGE Day" по Проект № 562113-EPP-1-2015-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD "Използване на мобилни технологии за подобряване на реформата на политиката за включване на групите в неравностойно положение в образованието mRIDGE", финансиран с подкрепата на Европейската комисия и съфинансиран от програма "Еразъм+" на Европейския съюз.

На събитието Стефан Стоянов, зам.-кмет "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество", проф. д-р Невена Милева, зам.-ректор "Научноизследователска и проектна дейност, международно сътрудничество" към ПУ "Паисий Хилендарски" и Донка Щилянова - началник отдел "Образование", Дирекция "Образование, развитие и международно сътрудничество" към Община Пловдив ще представят напредъка по проекта от стартирането му през месец ноември 2015 г. до момента, както и възможностите за практическо приложение на разработваните чрез проекта дигитални ресурси за целите на обучението на лица в неравностойно положение, явяващи се целева група по същия. 
 
В период от две години (01.11.2015 - 31.10.2017г.) проектът ще допринесе за преодоляването на препятствията пред получаването на адекватно образование от страна на лицата в неравностойно положение. 

Планираните проектни дейности, с отчитане на специфичните особености, възникващи от етнокултурните характеристики, специални нужди и социално-икономически статус на лицата в неравностойно положение, са селектирани по начин, целящ постигането на по-добро обучение и придобиване на знания от представителите на целевата група.

Основните дейности по проект "mRIDGE" включват изследване и анализ на образователните нужди на целевите групи (деца от малцинствени групи, лица с увреден слух и мускулно-скелетни увреждания, безработни лица), разработване на обучителни модули (селектиране и адаптиране на учебно съдържание спрямо анализираните потребности) и въвеждане на нови подходи на преподаване с помощта на мобилни ресурси и устройства (дигитално съдържание с т.нар. "добавена реалност").

Проектът се изпълнява съвместно от ПУ "Паисий Хилендарски" - Пловдив, България; Национален университет за дистанционно обучение (UNED) - Мадрид, Испания; Институт за висше образование "Ravensbourne" (RAVE) - Лондон, Англия; Университет на Крайова (UCV) - Крайова, Румъния; Основно училище "Гео Милев" - Садово, България; Средно специално училище за деца с увреден слух "Професор Д-р Стоян Белинов" (CHD) - Пловдив, България; Специално гимназиално училище "Св. Мина" (Mina) - Крайова, Румъния; Регионална индустриална асоциация (RIA) - Смолян, България; Община Пловдив (PM) - Пловдив, България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).