Представители на различни етноси и религии пиха кафе на толерантността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 14.02.2018
3924
Традиционното Кафе на толерантността събра за четвърти път  предстaвители на всички народности и религии в Джумая джамия. Срещата е в в знак на взаимно разбирателство и мирно съжителство. За първи път турската общност отправи покана за Кафе на толерантността през 2015 г., по повод годишнината от погрома над джамията две години по-рано. Според турския обичай да пиеш кафе с някого се равнява на 40 години приятелство.

По чаша кафе изпиха председателят на Общинския съвет Савина Петкова, зам.-кметът по "Обществен ред и сигурност" Георги Маринов и посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой, придружен от консула на Турция в Пловдив г-н Хюсейин Ергани. 

Посланикът сподели, че се радва да бъде в Пловдив по този прекрасен повод и с удоволствие ще разгледа града. Районният мюфтия Танер Вели определи Пловдив за столица на толерантността и изрази благодарността си както към представители на местната власт, така също и към представителите на различните етноси в града. По този начин ние показваме, че може да говорим на един език, да седнем на една маса, да се разбираме, заключи районният мюфтия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).