Предложение за брак като по филмите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:11 / 25.09.2020
6025
Предложение за брак беляза петото издание на "Народен събор Пловдив", който се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2020 г. в парк "Лаута". По време на хоротеката в неделя вечерта Петър Качаков изненада своята любима Ирена Сакутова с пръстен.

Двамата се запознават на същото място по време на миналогодишния събор. "В топлата вечер на 12 май 2019 г. си казахме само имената и че беше удоволствие да потанцуваме заедно насред хората на Народния събор в Пловдив. Скоро след незабравимите вечери под звуците на народната музика ние се намерихме във Фейсбук от снимките на събора и започнахме да споделяме снимки, хорца и умения. Така започна нашата любовна приказка", споделя Петър и допълва, че месеци след събора и след още много незабравими фолклорни емоции от фестивали и най-вече този след Жеравна заживяват заедно.

"Докато траеше пандемията и отпадаха един по един всеки събор и фестивал желанието за предложение започваше да нараства заедно с нашата любов и взаимна подкрепа един към друг", признава още Петър.

Веднага щом разбира, че Народен събор Пловдив 2020 ще се състои през септември, поръчва пръстен. И започва да уговаря приятели и роднини да присъстват на този специален повод. Така се стига до вечерта на 20 септември 2020. В организацията му помага Цецо Йошев - българин и родолюбец, пазител на българския фолклор и не на последно място приятел и уникален диджей.

"С него по време на хоротеката на събора организирахме едно малко надиграване по двойки (и голямо надиграване за мен в любовта) с ръченица, за да се получи тази емоция с финалното" Да“ на вечерта! Исках да повторя същата вечер от преди година и половина от нашето запознанство, но този път облечени в народни носии след участие в програмата на събора.

Всички приятели се стекоха и помогнаха за моята идея, моята любов и моето предложение. В края на вечерта съборът остана паметен ден за мен и моята половинка Ирена. Съборът се превърна в едно желано събитие и едно незабравимо изживяване с любовен чар, чиста енергия, породена от българската фолклорна магия", разказва с вълнение Петър Качаков.

Организаторите на събора и домакинът на събитието – кметът на "Тракия" Костадин Димитров пожелават здраве, любов и щастлив път на Ирена и Петър.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
21.09.2020 Петият Народен събор в "Лаута" завладя с магията на българския
фолклор
19.09.2020 Непознат мъж с бяла брада целуна ръка на Цвета Караянчева
19.09.2020 Хиляди изпълниха "Лаута" за събора
19.09.2020 Три сцени в парк "Лаута“ посрещат изпълнители от цяла България на 5-ия "Народен събор Пловдив“
18.09.2020 Започва "Народен събор Пловдив" 2020! Вижте програмата за двата дни по
часове!
16.09.2020 "Лаута" посреща тази седмица петото издание на "Народен събор Пловдив"
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).