Преди ваксината: Много хора ще ме заплюят, но не желая да изживея още веднъж този ад

Автор: Цвети Тончева
Коментари (32)
08:45 / 21.10.2021
20170
"Ваксинирах се, защото миналата година бях болен, на кислород, баща ми почина от ковид и майка ми щеше да си замине". Това разказа пред камерата на Plovdiv24.bg Янко Апостолов, дошъл пред РЗИ вчера за ваксинация във времето, когато някои организираха протест срещу зелените сертификати и ваксинацията.

"Искам да кажа на всички политици и управляващи, че те не осигуриха нито места, нито адекватно лечение. Баща ми го върнаха от пет болници и не го приеха. Накрая почина в линейката, понеже се забавиха. Плаче ми се! Днес дойдох да се ваксинирам. Бях решил отдавна. Призовавам всички да се ваксинират! Знам,че много ще ме заплюят, но аз не желая да изживея още веднъж този ад! Не искам и други хора да го изживеят! Защото много хора ще заплатят с живота си! Съжалявам, че го казвам!", добави Апостолов.

Според младия мъж мерките у нас нито са навременни, нито са достатъчни. Има 1300 свободни легла в болниците на 600-хилядно население на областта.

"Нека да тръгнем по болниците и да видим колко легла има сега“, призова Апостолов. "Нека да видим и как ги лекуват болните! Аз специално нямам забележки от болницата, където съм бил, съответно и баща ми. Но си спомням, че в началото без  PCR тестове не вземаха болни за лечение. И баща ми в началото не го взеха заради това. И го върнаха. На повечето лекари изобщо не им пука дали ще живеете, или не. Така, че изборът е ваш! Аз казвам да се ваксинирате! Защото всичко се повтаря от миналата година", каза още мъжът.

Янко Апостолов посочи, че вече е подал сигнал в прокуратурата за случая с баща му, който е бил разкарван в пет болници и накрая е починал в линейката на път за мястото, където да го интубират, но засега няма никакво развитие.

"Затова изборът е ваш, вие си решавате", призова още веднъж Апостолов и отново повтори, че се е ваксинирал, защото не иска да изживее пак този ад. "На 5 метра се задушавах, падах, нямах  въздух“, каза още Янко Апостолов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (32)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).