Пред известна дюнерджийница на Главната: Искаш ли да викам мойте хора, ще те утрепят от бой

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (17)
20:21 / 08.10.2020
58669
Пловдивчанин отбеляза страхотен хулигански успех 3 в1 - скочи да бие майстор на дюнери, счупи стъкло на дюнерджийница и в гнева си хвърли пейка. Всичко това е станало в рамките на по-малко от час, пред популярното заведение за бързо хранене "Алекс“, което се намира на Малката главна, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случката е от миналата година, но нарушителят получил своето наказание преди дни.

По време на екшъна, който се разиграл между 3 и 4 часа през нощта на 19 април миналата година, в обекта работили петима души, които обслужвали клиентите. Обвиняемият посетил заведението, за да си купи дюнер, тъй като го мъчил пиянски глад. С него бил и негов приятел, който бил със своето куче.

Между пияния и дюнерджията възникнал конфликт. Двамата си разменили реплики пред заведението, като обвиняемият започнал да обижда служителя с думите: "Майка ти **“, "Теб те ** в затвора“, "Ти си **“ и "Искаш ли да викам мойте хора, ще те утрепят от бой“.

Приятелят на нарушителя се опитвал да го убеди да си вървят, но вместо да си тръгне, той се обърнал към дюнерджията с думите "Искаш ли да ти разбия физиономията?“. Когато служителят от дюнерите го попитал: "Защо, има ли смисъл?“, обвиняемият го ударил по главата. Дюнерджията влязъл вътре в обекта. Тъй като агресорът не си тръгвал, служителят взел един алуминиев прът и излязъл навън. Насочил се към обвиняемия, за да го изгони, но в този момент към него се насочило момчето с кучето, което бързо получило два удара с пръта в ребрата.

Намесили се други двама служители, които издърпали дюнерджията вътре в сградата, заключили вратата и натиснали паник бутона. През това време обвиняемият продължавал да крещи, взел една от пейките пред заведението и я хвърлил.

Междувременно на място се отзовали двама частни охранители. Те видели как хулиганът удря с ръка вратата на обекта за бързо хранене и чупи стъклото на вратата. Пристигнали и служители на Четвърто районно, които отвели младежа в районното.

Той бил даден на съд, а от прокуратурата му повдигнали обвинение за хулиганство. Пред магистратите младежът признал всичко и обяснил, че не бил обслужен добре, което го афектирало и подразнило.

За подобни деяния се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до две години или "пробация“, както и "обществено порицание“. Тъй като подсъдимият не бил осъждан за престъпление от общ характер, не бил освобождаван от наказателна отговорност, а и от деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди, съдът преценил, че този път може да му се размине и му наложил само 1000 лева глоба.

Решението може да бъде обжалвано.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).