Празник на толерантността в район "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:47 / 19.03.2024
1540
Най-богатият на етноси район в Пловдив – район "Източен“ отбеляза на 18 март  Международния ден на толерантността. "Равенство, достойнство, справедливост“ е мотото под чийто наслов премина празникът. Кметът на район "Източен“ Емил Русинов приветства гостите и децата с послание за единство, мир и толерантност.  

“Най-хубаво е когато всички заедно се разбираме и живеем в хармония", заяви той.  

В Клуба на пенсионера в парк "Каменица" стана пъстро и цветно, най-малките жители на квартала от ДГ "Биляна“ представиха музикално-танцова програма на етносите. Българчета, ромчета, украинчета, арменчета и мароканчета рецитираха и пяха на своите езици за приятелство, добросъседство, уважение и толерантност. Фолклорни танци разкриха красотата на традициите на различните общности. 

Децата се включиха в творческо ателие за апликации на българска шевица. И заедно с кмета на района Емил Русинов украсиха таблото на толерантността "ЗАЕДНО в район "Източен“. Паното е подарък за членовете и гостите на клуба. Обединени от желанието за един по-благороден и пъстър свят, където толерантността е добродетел, гостите потърсиха хармония и в многообразието на изкуството. 

Организаторите на събитието от Сдружение "АртеВизия“ запознаха присъстващите  с историята на традиционното изкуство рисуване върху вода - ебру. Празникът продължи с демонстрация как се създават картини с древната техника. Всеки от присъстващите  създаде своя творба. Обединени в различията на нрави, култура и традиции, участниците си тръгнаха обогатени с емоции, впечатления и нови приятелства. 

Вкусът и пъстротата на празника се допълни с дегустация на традиционни храни от различните етноси. На финала на събитието кметът Емил Русинов пожела този ден да стане традиция за район "Източен".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).