Празник на словото в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:27 / 14.06.2019
2169
Празник на словото събра в конферентната зала на район "Северен“ най-добре представилите се участници в провеждания за втора поредна година литературен конкурс, който е част от мащабната инициатива "Дъга на творчеството“.

По темата "Човекът, който ми подари светлина“ писаха ученици в две възрастови групи, а към тях се присъединиха със своите текстове и двама учители. Жанровото разнообразие - от есе към разказ и стихотворение - бе само един от факторите, които впечатлиха журито при избора на победителите и подгласниците им. Силно впечатление направиха изразените чувства, осмислянето на човешкото общуване като безценен източник на познание и самопознание, великата сила на любовта, която дава опора и вдъхновение на всеки -  и на даряващия любов, и на ощастливения с нея.

Висока езикова култура – това пък беше отлика на всичките 31 конкурсни работи. В категория до 15 години най-висок сбор оценки получи есето на Виктория Нейкова от СУ "П.Яворов“ с преподавател М.Камбурова, а нейни подгласници бяха четирима ученици от СУ "П.Яворов“ и СУ "Хр.Данов“. В групата до 18 години първа се класира Неда Панайотова от ЕГ "Иван Вазов“, а нейни достойни конкуренти бяха четири млади авторки от ПГХТТ с преподавател Ю.Бохорова и ученичка от ЕГ "Пловдив“. Силно впечатление направиха и текстовете на двете учителки - Милена Новакова от ДГ "Славей“ и Розалина Петрова от ДГ "Дъга“, които с равен сбор се класираха на първо място в своята група.

Лариса Кътова, изпълняващ функциите на кмет на района, поздрави участниците в конкурса и връчи грамоти и награди на 13-те призьори. Всеки отличен бе посрещан с най-характерното от неговия текст, а учителите с най-много победители М.Камбурова и Ю.Бохорова споделиха вълнението и гордостта си да работят с талантливите си ученици. Призьорите си тръгнаха с книги, които определиха като истинско бижу заради великолепното им оформление и, разбира се, заради съдържанието им, което със сигурност ще стане източник на светлина за мнозина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).