Празнична програма за Великден в Детска клиника на УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 21.04.2011
1826
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Ал.Константинов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от пловдивското ОУ "Алеко Константинов" изнесоха празнична програма за Великден днес в Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги". Това съобщи ръководителят на клиниката доц. д-р Мирослава Бошева.

Четвъртокласниците от основното училище представиха песнички, стихотворения и танц, както и изпълнение на цигулка, за да зарадват малките пациенти и да им пожелаят бързо оздравяване .

Инициативата за музикалната и танцова програма в навечерието на празника е на Сдружение "Клуб Милосърдие, Съпричастност и Напредък". Близо 60 малки пациенти получиха пособия за рисуване и декоративни великденски яйца, изработени от възпитаниците на основното училище, обясни Валентина Минчева от сдружението.

Преди три години стартирахме акция "Жълти стотинки" и участници в нея са децата - те са тези, които даряват, и те са тези, които получават, подчерта Валентина Минчева. Последователно те събират у дома си дребни монети и с разрешение на родителите ги предава еднократно за купуването на необходима апаратура в детските отделения на болниците, добави тя.

Акцията "Жълти стотинки" на сдружението с мото: "Деца помагат на деца", ще набира средства за Клиниката по детски и генетични заболявания в Пловдив през цялата 2011 г. Догодина с тях ще бъдат закупени инфузомати - апарати за венозни вливания, потвърдиха от УМБАЛ "Свети Георги".

Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
25.04.2011 Хиляди миряни от цялата страна присъстваха на изнасянето на Чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир
25.04.2011 Изнасят Чудотворната икона от Бачковския манстир с традиционно литийно
шествие
25.04.2011 Разтурни понеделник
24.04.2011 Великден по света
24.04.2011 Кметът посрещна Свещения огън от Йерусалим
24.04.2011 Полицаи блокираха Пловдив за празниците
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).