Празничен концерт за природата изнесоха децата от ДГ "Чайка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 15.06.2022
1044
Магичен концерт, посветен на Майката Природа, изнесоха дечицата от ДГ “Чайка“ в Пловдив. Тържеството постави началото на поредицата събития, свързани със спечелен от градината проект от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Детското заведение ще бъде финансирано за изграждането на екозанималня на открито.

Малчуганите пяха и танцуваха облечени като животни и цветя, а посланието им беше колко красива и уникална е планетата Земя, как да живеем разумно и заедно с всички живи същества на нея. Децата бяха подготвили атрактивни танци, посветени на природните елементи – огън, въздух и вода. В танците оживяха зелените гори и ароматните цветя, прозрачните реки, безкрайните морета и крилатите птици.

Гости на празничното представление бяха кметът на район "Източен“ Иван Стоянов, зам.-кметът Атанас Кунчев, главният експерт по образованието Стефка Симеонова, както и представители на районната администрация.

"Наистина се потопих се във вълшебния свят на децата. Цялото тържество с костюмите, с украсата, с настроението на учителите и директорката г-жа Петрова, отговарят на високото ниво на детската градина“, каза районният кмет.

Директор Мария Петрова коментира, че празничният концерт спектакъл е допринесъл за формиране на цялостна картина на природния свят, разширявайки хоризонта на малките и напомняйки на възрастните, че светът може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия. Тя благодари на архитектите на районното кметство, че са помогнали да осъществят проекта за откритата занималня.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).