Правят първа копка на нова детска градина в район "Западен" наесен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:11 / 24.06.2013
5473
Правят първа копка на нова детска градина в район "Западен" наесен, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът Иван Тотев.  Заведението ще е за 8 групи, ще има басейн и ще се намира в близост до сегашната ЦДГ "Мир". На предстоящата сесия на ОбС ще се гласува заделянето в две бюджетни години на средствата, нужни за строителството, възлизащи на 3.5 млн.лв.

"Сега ще се отпуснат 500 000 лв., с които ще може да бъде избран изпълнител и септември-октомври ще започнем строителството", уточни още градоначалникът.  

Двете групи в ЦДГ "Мир" ще бъдат затворени, защото крилото  в което се намират е опасно и пропада. Това е установила съвместна проверка на специалисти от Общината и РЗИ. На родителите ще бъдат предложени алтернативни места в други градини в града, каза още Тотев.

Той заяви, че пропукването на сградата датира от поне 10 години и през това цялото време Общината е отпускала непрекъснато средства, които могат да се равнят на строежа на нова забавачка. Това е и причината сега да не се ремонтира отново крилото на градината.

Първо, защото за целта ще са нужни 450 000 лв. и след най-много две години ще трябва пак да се повтори ремонта. Втората е, че ако се обяви процедура по ЗОП, както е по закон, поправянето на компрометираното крило ще може да започне най-рано през зимата на 2014г.

"Това обаче не означава, че няма да продължа да искам от новия финансов министър Петър Чобанов да бъдат отпуснати средства за построяването на нови детски заведения в града", категоричен беше градоначалникът.

За новата забавачка ще се ползва един от двата готови проекта на ЦДГ "Чайка" в "Източен" и на "Червената шапчица" в "Южен". 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Правят първа копка на нова детска градина в район "Западен" наесен

Виж коментарите (8)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).