Правят нова детска площадка до Голямата базилика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 26.09.2018
2722
Днес от 10:30 ч. ще бъде направена първа копка на детска площадка, която EVN България ще дари към проекта за реставрация на Епископската базилика на Филипопол - най-големия раннохристиянски храм, открит в България. Мястото на събитието е източната част на Епископската базилика на бул. "Княгиня Мария Луиза“ срещу църквата Света Петка.  

С изграждането на иновативната детска площадка EVN България се присъединява към дейностите по възстановяване на Епископската базилика, които се реализират по проект от община Пловдив и Фондация "Америка за България“. Участници в събитието ще са председателят на Съвета на директорите на EVN България Робърт Дик, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев, посланикът на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин и председателят на Борда на директорите на Фондация "Америка за България“, Крис Матлън.  

В същия ден, активните граждани и бизнесът на Пловдив, които обединяват усилия в сдружение "Приятели на Базиликата“, ще дадат начало на кампания "Подари си птица“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).