Правят два центъра за софтуерно обучение в Математическата и ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 13.09.2017
1945
Правителството одобри промени в Националната програма "Обучение за ИТ кариера". Те позволяват създаването на пет центъра за софтуерно обучение към професионални гимназии, работещи в партньорство с висши училища и представители на ИТ бизнеса. Центровете са в Правец - към Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи и Техническия университет в София; в Русе - към ПГ по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов" и Русенския университет "Ангел Кънчев"; в Пловдив - към МГ "Акад. Кирил Попов" и ПУ "Паисий Хилендарски"; в Бургас - към ПГ по електротехника и електроника "К. Фотинов" и Университета "Проф. д-р Асен Златаров"; в София - към Технологичното училище "Електронни системи" и Техническия университет, София.

Центровете следва да създадат цялостна организация по реализиране на Националната програма "Обучение за ИТ кариера", както и да провеждат обучението на учениците от цялата страна. Част от обучението може да се провежда и в професионални гимназии и училища, в които се осъществява професионално образование по държавен план-прием за придобиване на професионална квалификация по специалности от професии в професионално направление "Компютърни науки". Чрез обособяването на центровете ще се осигури ефективно партньорство "училище - университет - ИТ бизнес".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).