Повече от 100 деца от ПГЕЕ в Пловдив се обучават в програмиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 27.11.2018
5982
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През изминалата 2017-2018 г. в Професионалната гимназия по електротехника и електроника  в Пловдив са се обучавали в програмиране 52 осмокласници, като през новата учебна година броят на включените в програмата ученици се удвои след последния редовен прием в гимназията през есента. Училището стана партньор на програмата на МОН "Приложен програмист“ и има амбицията да предостави на учениците съвременни умения в областта на компютърните технологии и програмирането. 

Гимназията е едно от двете училища в Пловдив, които се обучават по специалността “Приложно Програмиране". IT компания предоставя безвъзмездно експертизата на  вътрешнокорпоративния си образователен отдел и експерти от компанията влизат в час, за да преподават на учениците. Те ще обучават учениците от 8 и 9 клас както в часовете по задължителна професионална подготовка, така и извънкласно в Клуба по програмиране. 

Никола Вълчанов преподава на деветокласниците Обектно-ориентирано програмиране. Той е главен асистент в ПУ "Паисий Хилендарски“, ръководител на образователния отдел в компанията и един от най-добре подготвените технологични кадри в компанията. Преподавателският и управленският състав на гимназията, съвместно с Никола Вълчанов, подготвиха цялата програма на обучение както и подхода, който ще се търси за възможно най-ефективното усвояване на материала от учениците.  

"Това партньорство е успех най-вече за учениците, тъй като те имат възможността да се учат от теоретичното познание на учителите по Информатика, комбинирано с практически примери от професионалния опит на висококвалифицирани експерти, които познават нуждите и изискванията на индустрията. Партньорството ни с ПГЕЕ и с учениците от специалност "Приложно програмиране“ е успех и за индустрията, тъй като става все по-наложително тези деца да са подготвени още след гимназията да влязат в корпоративния свят на ИТ сектора. Само бизнесът може да помогне за това и се надяваме, че и други компании ще подпомогнат учителите за обучението на учениците по програмата“, изтъква Никола Вълчанов. 

"Изказвам  благодарности от свое име и от името на институцията, която представлявам, на компанията "Програмиста“ и на Никола Вълчанов, който инициира това партньорство. Вече втора година благодарение на клуба по програмиране нашите ученици имат възможност да видят реалната работна среда. Това ще ги направи успешни и конкурентоспособни бъдещи програмисти“, споделя Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).