Повдигнати пешеходни пътеки на още 4 невралгични места в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:17 / 13.11.2017
4703
Две повдигнати пешеходни пътеки са направени на ул. "Съединение" до училище "Димитър Матевски", а други две - на бул. "Шести септември" до кино "Екоплекс" и ул. "Янко Сакъзов" до Университета по хранителни технологии. "Изграждането на повдигнати пешеходни пътеки е част от стратегията на общината за безопасност на движението. Приоритетно работим на невралгични места с риск от пътно-транспортни произшествия с пешеходци", коментира заместник-кметът на Пловдив по транспорт Златин Велев. 

Директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Борислав Кръстев допълни, че поредните 4 нови повдигнати пешеходни пътеки в града са обозначени със съответната вертикална и хоризонтална маркировка. Наскоро с LED лампи там бе обновена светлинната сигнализация тип "Бягащ пешеходец", която сега се вижда от достатъчно разстояние, така че шофьорите да намалят скоростта до 30 км/ч при преминаването на пешеходните пътеки.

Предишните повдигнати пътеки за пешеходци бяха пуснати през септември на кръстовищата на ул. "Стефан Стамболов" с ул. "Славееви гори" и на "Брезовско шосе" с ул. "Борба". Тези дни предстои изграждането на такава пътека и до училище "Елин Пелин".

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).