Последни подробности за 19-годишния психар от Пловдив, който намушка млада жена във влак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:13 / 24.11.2019
38861
19-годишен младеж от Пловдив е задържан на жп гара Стара Загора след сигнал за кървав инцидент във влака от Пловдив за Варна. Той намушкал на три места спътничката си в купето Виктория Генова, която е на 18 г. 

Сигналът е бил подаден малко преди 2,00 часа на 24 ноември. От извършителя Пламен Ч. е иззет сгъваем джобен нож. След престъплението той направил опит да избяга, но е бил настигнат от пътник във вагона, който се метнал в движение от влака.

Пострадалата е била откарана в тежко състояние с прободни рани в бедрото, главата и гръдната област, настанена е в отделението за интензивно лечение и реанимация при Университетска болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович“, където е била направена операция. Според спешни медици най-опасно било нараняването в областта на бедрото. Към обяд вчера състоянието на жертвата е било стабилизирано.

Според информация на bTV момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената. Извършителят успял да я обезоръжи и й нанесъл прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайно минаващ пътник започнал да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от жп гара Стара Загора намалил скоростта, нападателят скочил, а 21-годишният пловдивчанин се метнал след него. Той успял да го задържи преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево. Няма информация дали момчето има престъпно минало.

Предстои да бъде извършена операция на пострадалата, тъй като е с две срязани сухожилия. Образувано е досъдебно производство. Засега няма данни извършителят Пламен Ч. и жертвата да са се познавали. Тепърва ще се изяснява при какви точно обстоятелства и какви са причините за избухналия между двамата първоначално вербален скандал, уточниха от Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

При първоначалния разпит задържаният младеж заявил, че използваният нож е бил на живеещата във Варна Виктория. По неговите думи тя го извадила от чантата си и започнала да го размахва, за да го сплаши.

Нараняванията станали, докато двамата се борели във влаковото купе.

Свидетелят на спречкването, който с риск за живота си скочил в движение от влака и настигнал опиталия да избяга Пламен, е категоричен, че младата жена извадила ножчето, след като младежът станал прекалено настойчив и направил опит да я прегръща и целува.

Според събраните в хода на досъдебното производство данни Пламен Ч. е страдал от психично заболяване. Предстои той да бъде приведен в държавната психиатрична болница "Д-р Георги Кисьов“ – Раднево, за наблюдение и лечение.

Виж коментарите (4)

Още по темата (12):
31.12.2019 Спасителят от влака Пловдив-Варна мечтае за дом и повече човечност
26.12.2019 Спасителят на младата пловдивчанка от влака Пловдив - Варна: Да помагаш на хората не е геройство
03.12.2019 Петър Бонев извърши още едно геройство
01.12.2019 Заслужено! Наградиха спасителя на момичето от влака Пловдив - Варна
27.11.2019 Спасителят на наръганото с нож момиче от влака Варна-Пловдив ще бъде
награден
27.11.2019 Касапинът на Виктория от влака Пловдив - Варна гледал лошо и друга жена
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).