Посланикът на Великобритания: Пловдив е много хубав град, с топли и директни хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
12:50 / 24.01.2012
6576
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна в Община Пловдив с новия посланик на Великобритания Н.Пр. Джонатан Алън, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Пловдив е много хубав град, а хората тук са топли и директни", каза на чист български език пред медиите Негово Превъзходителство. Той разказа, че за него е било много важно да научи нашия език и затова от 6 месеца го прави. От 3 януари тази година живее в пловдивско семейство. 

Освен Пловдив Н.Пр. е посетил Пампорово, Карлово, Сопот и Перущица. Голямо впечатление са му направили къщите на Васил Левски и Иван Вазов, където според него се "чувства силно историята на България". 

"Тук се научих, че условностите от рода на: "Ще може ли...?", "Добре", "Ще почакам", "Ако е удобно" и т.н. не вървят. Нужна е категоричност като: "Да!", "Не!", "Искам!" , сподели още с чувство за хумор новият посланик на Великобритания.  

Той разказа, че е очарован  от българското семейство, с което е прекарал последните 20-ина дни: 

"Има постоянен поток от баби и дядовци, които помагат във всичко - готвят страхотно и гледат децата. Българските баби са супергерои! Искам такива и във Великобритания!", смеейки се, заяви Н.Пр.

Стана ясно, че днес е последният му ден в Пловдив и желанието му е вечерта да посети чалга бар с кмета или някой от заместниците му. Отворен остана въпросът кой от Общината ще го придружи, предвид тоталното "Не", което Тотев каза преди време на този стил музика.

Джонатан Алън много е харесал българските баници, от които е наддал 5 килограма, както и нашето вино и ракия. Според него градът ни има шанс в кандидатурата си за европейска столица на културата, тъй като е много красив и има хилядолетна история.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).