Посланици и кралици на красотата за откриването на 17-ия Италиански фестивал на красотата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:39 / 01.04.2011
1818
С химните на Италия и на България започна днес 17-ият Италианския фестивал на красотата и прическата, който по традиция се провежда в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив, съобщиха организаторите Дружество "Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори. Лентата на фестивала преряза зам.-областният управител Розалин Петков. В почетната задача му асистираше Мис Кюстендилска пролет 2011 Мария Стефанова.

С присъствието си събитието уважиха още г-жа Шийла Камерър - посланик на ЮАР у нас, г-жа Марина Качанова - съпруга на посланика на Беларус в България г-н Вячеслав Качанов; Джузепе ди Франческо, почетен консул на Италия в Пловдив; Пиетро Луиджи Гия - президент на бизнес организацията на италианските предприемачи у нас "Конфиндустрия Балкани"; Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир - Пловдив, актрисата Нона Йотова, представители на Община Пловдив, съобщиха домакините на най-голямото изложение за красота в страната.

Тъй като през 2011 г. се отбелязват 150 години от обединението на Италия, на сцената в Палата 2 бе направено символично съединение на отделните територии, които на 17 март 1861 г. сливат границите си под предводителството на Джузепе Гарибалди - професионален революционер и виден европейски масон. В новата единна държава влизат Кралство Пиемонт и Сардиния, херцогствата Парма, Модена и Флоренция, Кралството на Двете Сицилии и областите Романя, Марке и централна Умбрия, разказа Луиджи Кристиано от "Christian of Roma Group".

"Сглобяването" на нетрадиционния пъзел с цветове на италианското знаме направиха деца актьори, съобщиха от "Christian of Roma Group", допълни той. Луиджи Кристиано дари италиански флагове в рамка на зам.-областния управител Розалин Петков, Джузепе ди Франческо и Богомил Бонев. След церемонията в Палата 2 бе прожектиран кратък филм с героичните моменти от спортната, военната и културната история на Италия.

"Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори подчертаха, че откриването на 17-ото издание на форума е изцяло посветено на красотата и прическата. Затова веднага след прерязване на лентата днес в Палата 2 започна ревю спектакълът "Отразена светлина" на модния стилист и артистичен директор на козметичния гигант BES - Милано Саверио Палма. Шоуто представи най-новите световни модни тенденции в колористиката и прическите. В реално време пред публиката маестрото на ножиците създаде прически в три стила - тийнейджърски, вечерни и булчински. Негови модели станаха момичетата от агенциите "Визаж" и "Морган Моделс", обясни Елена Кристиано, управител на "Christian Of Roma Group".

Това е първият път, в който Италианският фестивал се провежда в тридневен динамичен формат, като изявите на сцената, на останалите изложбени площи и в лекционните зали не са по-малко на брой. Надяваме се, че сега вече в рамките на 3 дни редовните посетители и гостите от цялата страна ще могат да присъстват на всички безплатни обучения, семинари и демонстрации на подиума в Палата 2 и в двете обособени за обучения зали на втори етаж в палатата, казаха от Сдружението на българските фризьори.

В първия ден на фестивала ще се проведе конкурсът "Златна ножица" - младша възраст, като за тази категория са се записали отбори от 12 професионални гимназии и профилирани паралелки в други средни училища от София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Асеновград, Благоевград, Петрич, Ловеч. Средношколците ще се представят с абитуриентски прически и подстригване.

Наградата за победителите в раздела за млади фризьори е безплатно специализирано обучение, което на практика е придобиване на професия още преди учениците да са се дипломирали, категорични са организаторите на Италианския фестивал на красотата и прическата.

Наред с останалите раздели на конкурсите за грим и прическа и демонстрациите на модни групи от световноизвестните козметични гиганти BES, Alfaparf и Rolland, във втория ден, 2 април, лицето на фестивала - певицата Андреа, ще раздава автографи на своите почитатели. В началото на годината тя стана и символ на Енциклопедията за красота на "Christian Of Roma Group", припомниха от там.

Закриването на 17-ото издание в неделя, 3 април, ще направи с грандиозен спектакъл на официални прически световният шампион на Италия по фризьорство Алесандро Янаконе, който вече за трети пореден път гостува на форума.

По-рано същия ден, за първи път в историята на Италианския фестивал на красотата и прическата, ученици от специализирани гимназии ще представят на подиума свои авторски ревюта. Романтиката и мистериозният дух в култовата поредица "Здрач" са провокирали възпитаниците на професионалната гимназия по облекло "Ана Май" в Пловдив да сътворят въздействаща серия от прически, грим и костюми, взаимствани от визията на загадъчните персонажи в кино сагата. Моделите ще дефилират на фона на музиката от "Здрач". Във финалния ден на 17-ия Италиански фестивал на красотата с шоуто "Етно пролет" ще се представят учениците от професионална гимназия по облекло "Пазарджик", обявиха организаторите на модния форум.

Изцяло посветен на фризьорството и негово развитие през вековете е Музеят на прическата, който е обособен в отделен павилион в Палата 2. В него е подредена изложба с предмети, фотоси и пособия за разкрасяване "Вълшебници пред огледалото". Инициативата се реализира съвместно с Регионален исторически музей - Пловдив, Регионален етнографски музей - Пловдив и Дирекция "Териториален държавен архив" - Пловдив, обявиха организаторите на модния форум - "Christian of Roma Group" и Сдружението на българските фризьори.

Това е първият по рода си Музей на прическата - всеки предмет в него разкрива различни модни течения на една отдавна отминала епоха и тяхното влияние върху фризьорството през последния век, подчертаха от "Christian of Roma Group". Организаторите уточниха, че посетителите на Италианския фестивал ще имат уникалната възможност от 1 до 3 март да разгледат и паралелни тенденции в прическите и облеклата от края на 19-и и началото на 20-и век, както и разнородни материали, служили за красотата и самочувствието на българина.

В съседство с музея ветерани коафьори ще пресъздават ретро фризури с косите на професионални модели и на посетителите, обясниха организаторите на Италианския фестивал. Фотограф ще увековачава старинните прически на всеки "клиент" в ретро салона.

Изложбата "Вълшебници пред огледалото" включва също фотоси, облекла и принадлежности на значими за времето си политически и обществени фигури - костюма на един от първите кметове на Пловдив -Божидар Здравков, принадлежностите му за поддържане на спретнат външен вид на пловдивския общественик и политик д-р Константин Стоилов, както и сертификата на известният фризьор от началото на миналия век Якумидис, разказват от "Christian of Roma Group".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).