Поредна глупост на "Брезовско шосе", шофьори набиват спирачки, знаци ги объркват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
07:28 / 15.08.2023
7567
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели за проблем свързан с поредното грешно поставяне на знаци в града. Читателят ни сподели, че това е на пешеходната пътека на "Брезовско шосе", където наскоро блъснаха майка с дете. При инцидента момиченцето почина, а майката беше приета в болница. По предварителни данни шофьорката се е разсеяла с телефона си, докато е шофирала. Ето какво споделя нашият читател:

Здравейте, пиша Ви за поредното недоразумение от управляващите ни. Преди известно време стана инцидент на "Брезовско шосе", точно на тази пешеходна пътека, а мерките, които общината е взела, или КАТ са два "насипа" от тип "изкуствена неравност", за да ограничат скоростта.

Харесва ми, че са отреагирали бързо, но отново работата им е било по бързия начин да замажат положението. Първото, тези "изкуствени неравности" по никакъв начин не са маркирани на уличното платно и изобщо не се забелязват.

Докато минавах оттам поне 4 автомобила набиха рязко спирачки, защото изобщо не се забелязват. Второто е, че знак A13 - "Изкуствени неравности по платното за движение" се води от тип значи за опасност и трябва да се поставят по закон не по-малко от 50 метра от самата неравност.

Сами виждате на снимката, че е поставен знакът на сантиметри от нея.

В "наредба № 18 от 23 Юли 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци" има един член, който описва правилното поставяне. Ето го и него за справка:

Чл. 20. ал. 1 Предупредителните пътни знаци за опасност се поставят преди опасния участък на разстояние, както следва:

1. (изм. - ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) от 50 до 100 m - в населени места и селищни образувания;

ал 2.  Допуска се при липса на друга техническа възможност, предупредителните пътни знаци за опасност да се поставят преди опасния участък на разстояния, по-малки от разстоянията по ал. 1, но не по-малки:

1. (изм. - ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) от 30 m - в населени места и селищни образувания;

Чудно ми е докога трябва да ходим след всички и да следим дали правилно са си изпълнили работата, или просто никой не си прави труда поне да прочете правилника, а ги прави нещата както му дойдат.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).