Помните ли египетския бизнесмен със заведение в Пловдив? Вижте благородната му постъпка

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
23:03 / 19.06.2023
17917
40 младежи от десет европейски държави чистят гората и косят тревата в землището на карловското село Мраченик. Част тях са ангажирани в почистването на улиците на планинското село, разположено в Средна гора.

Те са в България по програмата на ЕК и  ЕС за млади хора и са избрали точно това село, за да помагат на местните, разказа за Plovdiv24.bg египтянинът Нурелдин Елрамими, който живее със семейството си в Мраченик.

"Този човек е от Испания (б.а. - показва снимка). Чисти улиците и всеки ден работи. Прекрасни хора. Това е много добра инициатива на Европейската комисия" – каза Нурелдин. 

Младите хора работят без пари и без да получат нищо срещу труда си. Направили са много добри неща за малкото българско селце. Самият Нурелдин споделя, че много харесва какво правят младежите за хората от Мраченик.

Решил, като символичен жест към тях, да ги покани на голяма вечеря в своя дом. На чардака домакините подредили вечеря за 40 човека с египетска и българска храна и гостите останали много доволни.

Младите хора вече са посетили една от най-големите забележителности на района - над Мраченик е издигнат паметник на Хаджи Димитър, на мястото, където се предполага, че воеводата е издъхнал.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).