Полицията проговори, но не отрони и дума за превишена скорост от летящия "Нисан"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (133)
16:40 / 20.05.2014
25182
След запитване от Plovdiv24.bg заснета ли е вчерашната катастрофа от камерите за видеонаблюдение и какво показват записите, от пловдивската полиция излязоха с официално съобщение. Публикуваме го без никаква редакторска намеса:

Продължават действията по събиране и документиране на факти и доказателства, свързани с пътния инцидент в Пловдив, при който тежко пострада 16-годишна тийнейджърка. Вчера, около 14.30 часа, момичето бе блъснато от лек автомобил на автобусна спирка на кръстовището между ул. "Победа" и ул. "Полковник Сава Муткуров". Сигналът за произшествието е подаден чрез тел. 112. 

По първоначални данни на ул. "Победа" лек автомобил "Мерцедес", управляван от В.Д. /43 г./ от Пловдив, предприел ляв завой към ул. "Полковник Сава Муткуров", при който отнел предимството и се сблъскал с право движещия се лек автомобил "Нисан" с водач Б.Х. /23 г./ от Гърция. 

В резултат на удара втората кола се качила на тротоара, преминала през две циментови кошчета за отпадъци и три ограничителни съоръжения против паркиране и се забила в автобусната спирка, където стояло 16-годишното момиче.

Пострадалата тийнейджърка е настанена в болница със сериозни травми. При катастрофата са нанесени материални щети на паркиран в близост лек автомобил "Фиат", върху който са паднали отломки от спирката. Пътното произшествие е посетено от разследващ полицай от сектор "Пътна полиция" - Пловдив. 

Извършени са първоначални действия по установяване и документиране на местопроизшествието и събиране на веществени доказателства съгласно изискванията на НПК.

Двамата шофьори са били изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол - пробите са отрицателни. Няма данни и за употреба на упойващи и наркотични вещества. Мъжете притежават валидни свидетелства за управление на МПС и необходимата категория, а автомобилите са със сключени задължителни полици "Гражданска отговорност". 

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитани са очевидци на инцидента и са предоставени записи от охранителни камери в района. 

Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив, под чието наблюдение продължава разследването.

Plovdiv24.bg ще продължи да следи развитието на случая, както и това дали причинилият (или причинилите) тежката катастрофа ще понесе заслужено наказание!

Виж коментарите (133)

Още по темата (88):
21.05.2018 Момичето от ужасната катастрофа на Герджика: Пазете се, обичайте и
прощавайте!
28.03.2018 Шах с пешката! Полицията вече не издирва Христос Боскос!
28.03.2018 Извънредно: МВР издирва Христос Боскос, прегазил Кари на спирката на
Герджика!
23.06.2017 Момичето, преживяло ужасната катастрофа на Герджика, тръгва по нов път! Успех, Кари!
17.11.2016 Пловдивският апелативен съд резна Цацаров за делото на Кари
24.10.2016 Продължават мъките на блъснатото до моста на Герджика момиче
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).