Полицията погна нелегалните автогонки в Пловдив, иска съдействие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
21:50 / 18.08.2014
6157
Вчера, за времето от 19 часа до 24 часа на територията на Първо РУ са извършени съвместни проверки с екипи на сектор "Пътна полиция" с цел недопускане на нерегламентирани състезания, за установяване на неправоспособни или водачи, които са употребили алкохол и упойващи вещества, за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и общ контрол по Закона за движение по пътищата. 

В рамките на осъществения контрол са спрени 80 моторни превозни средства, констатирани са 24 нарушения. Един от водачите е управлявал след употреба на алкохол до 1,2 промила, а друг е бил неправоспособен. 

Без обезопасителни колани са били двама от проверените, също толкова са шофирали без "Гражданска отговорност". Други двама не са спазили пътните знаци. В 7 от случаите са установени нередовни документи. 6 моторни превозни средства са били технически неизправни, а 3 - с изтекъл срок на годишен технически преглед. Съставени са 9 акта за регистрираните административни нарушения, с фишове са глобени 12 души.

От сектор "Пътна полиция"-Пловдив призовават гражданите да подават по всяко време на денонощието сигнали на телефон 032/932 007 или на тел. 112 , когато забележат необичайно струпване на моторни превозни средства или агресивно управление по улиците и пътищата в Пловдив и областта, за да бъдат предприети незабавни мерки за предотвратяване на незаконни състезания и недопускане на тежки катастрофи.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).