Полицията: Има полза от камерите в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:20 / 20.02.2015
5009
На 19.02.2015 г. от 15.00 часа в заседателната зала на районната администрация на район "Северен" се проведе среща на обществеността със служители на Трето РУП - Пловдив и служители на район "Северен".

Кметът на района Ральо Ралев заедно със заместниците си Лариса Кътова и Красимир Асенов посрещнаха служителите на Трето РУП, гражданите и гостите на срещата.

Емил Костов - ръководител на структурно звено на Трето РУП представи отчета на звеното за изминалата 2014-та година.

Като цяло е отчетен ръст на престъпността, но той е минимален и се дължи на редица фактори.

Криминогенната обстановка е добра, проблеми съществуват при пътнотранспортната обстановка, като пример за това е неправомерното паркиране на автомобили по бул."България", който пречи на трафика на автобуси и останалите участници в движението.

В отчета бяха застъпени следните теми:

- Състоянието на пътното движение - изградената система от камери допринася за разкриване на престъпления, също така кара крадците да се съобразяват с тях.

- Проведена е разяснителна кампания за това как действат телефонните измамници, в следствие на което този вид престъпления са минимизирани на територията на район "Северен".

- Изборите през 2014-а - за членове на Европейския парламент на 25.05. и за народни представители на 05.10 преминаха без проблеми, със строга организация на служителите на Трето РУП, съвместно със служители на районната администрация.

- Негативното отношение към изпращане на служители за охрана на границата, което води до разхищения на сили и материали.

- Материалната осигуреност на структурното звено - в момента има 4 патрулни коли, които не са в добро техническо състояние. Нужни са средства за нови автомобили.

- Нужно е да се поднови приемната на служители на Трето РУП с граждани в "Шекер махала" - също са необходими средства в размер на 12 000 лв.

- В училищата на район "Северен" липсват тежки инциденти. Редовно се правят проверки, като се води дневник за тях, началото на учебната година е посрещната безпроблемно. Също така на всяко от учебните заведения е предоставен телефонен номер за бърза връзка с районния инспектор, който може да се използва при сигнал за бомба или други спешни ситуации, редовно се четат лекции на всички ученици по различни проблеми.

- След получени сигнали през 2014-та за т.нар."дрифтове" в район "Северен" са взети мерки и подобни инициативи вече са преустановени.

- Разрешени са различни проблеми по сигнали на граждани, като ежедневно струпване на бездомни хора в беседки и др.

Данни за сравнение: През 2013 г.на територията на район "Северен" са регистрирани 69 бр. пътно-транспортни произшествия, като цифрата за 2014 г. е 85 бр. - има леко завишение. Ранените през 2014-та година също са повече - 99 на брой, в сравнение с 2013 - та, когато са били 80 бр.

На аудиторията бяха представени всички служители на Трето РПУ с информация кой от тях за кой микрорайон отговаря.

Емил Костов завърши отчета си с това, че е оптимист и през тази година се надява цифрите на регистрираните престъпления да намалеят значително, както и че всички служители се стремят да са на крачка пред престъпниците.


Виж коментарите (3)

Още по темата (37):
19.11.2022 "Биг Брадър" на 15 кръстовища в Пловдив
02.08.2022 Бизнесмен подари на Пловдив камерите на 15 кръстовища
23.07.2014 Пишман шофьор потроши ограда посред бял ден и избяга позорно, но забрави за камерите!
10.06.2014 Полицията шикалкави за камерите по оживени кръстовища в Пловдив
28.05.2013 Баровски "Мерцедес" мина на червено най-безцеремонно въпреки камерите, полицията обеща да го накаже
20.05.2013 Полицията: Камерите в "Северен" вече стряскат шофьорите!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).