Полицейска акция срещу безразсъдни пешеходци в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (16)
16:55 / 19.12.2017
13706
Полицаи глобиха 10 души за неправилно пресичане в района на Централна гара за по-малко от два часа. Това съобщиха за читателите на Plovdiv24.bg от МВР Пловдив. Униформените осъществиха засилен контрол върху поведението на пешеходците на пътя. Полицейските органи следяха и за толерантно отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо пешеходците. Етапът "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" се провежда за трета поредна година в рамките на традиционната акция "Зима".

Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

Ето и препоръките на КАТ към пешеходците за безопасно предвижване на пътя:

- Не бързайте да пресичате! Избирайте осветени участъци от пътя! Изчаквайте автомобилите, които приближават да преминат първи - водачите на автомобили забелязват пешеходците значително по-късно.

- Бъдете търпеливи на спирките на масовия градски транспорт! Не подхождайте към автобуса или тролейбуса преди да е спрял! Не се опитвайте да догоните потеглящия автобус! При слизане не бързайте веднага да пресечете пред автобуса!

- Избягвайте да се движите по пътното платно! Ако все пак се налага, трябва да сте плътно вляво на платното срещу автомобилния поток или на банкета, ако има такъв!

- Пазете се при намалена видимост! Пазете се от застигащи Ви автомобили! Помнете, че водачите на приближаващите автомобили ви виждат много по-късно, отколкото предполагате.

- Бъдете предпазливи при хлъзгава настилка! Не започвайте пресичане на заледено или заснежено пътно платно! Помнете, че движението през заледен и заснежен участък е значително по-бавно и за пешеходци и за автомобили, а спирачният път на превозното средство е удължен.

- Създайте си добри условия за наблюдение на пътната обстановка и възприемане на останалите участници в движението! Бъдете нащрек! Дебелите връхни дрехи Ви правят по-бавни и трудно подвижни, ограничава възможностите Ви.

- Станете видими за останалите участници в движението по пътищата! Снабдете се със светлоотразителни елементи или използвайте светлоотразителна жилетка. Помнете, че когато сте с тъмни дрехи, сте трудно забележими и рискът от настъпването на пътен инцидент е много по-голям.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).