ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Покъртителни разкрития за убийството в Пловдив!
Автор: Георги Василев 13:17 / 26.02.2020Коментари (0)7557
© Plovdiv24.bg
Продължава делото за убийството в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза Марияна Пейкова: "Заедно с Йордан бяхме от 2004 г. Той е живял в моето жилище - събирали сме се, разделяли сме се. Покрай Йордан се пропих, биеше ме много. И Иван също ме е биел. Не съм се оплаквала на никого. От ударите съм почти сляпа. И брат му е пияница. Аз бях при монахините в католическата църква до "Събота пазара". Там работих.

Бяхме се разделили, той искаше да се събираме. Като се напиеше и правеше скандали. Във въпросната вечер (на убийството) вече бях продала апартамента и живеех при него. Тогава отидох към 6,00 вечерта и пихме бира и спирт с вода. 4 шишенца спирт изпихме с 2 литра вода. Пихме и 2 големи бири. Той почна да ме бие, да ме обижда, защото ме ревнуваше от един приятел на име Панко. Наричаше ме "ку*ва". Тогава взе да ме бие с тупаници - юмруци в главата. Раздруса ме и аз паднах. Ударих си главата в цимента.

Бях в безсъзнание, а той си пиеше на масата. Съвзех се и той пак взе да ме удря по главата с юмруци. Аз, за да го изплаша, за да спре да ме удря, взех ножа. Не съм искала да го ръгам. Не мога да си спомня - той сигурно е залитнал и се е дупнал на ножа. После се кротна, легна на дивана и каза, че го боли коремът. Аз му казах, че ще му мине и легнах до него на дивана. Не знаех, че е дупнат въобще. На сутринта си помислих, че спи. Той беше по слипове и блуза. Към 6,00 часа го видях и си тръгнах. Не знаех, че е починал.

Тръгнах към Валя, аз съм й кръстница. Щях да я водя на църквата, че беше болна и тя. Тя живее в "Изгрев", ходих с рейса. Тя беше пила и се отказахме да ходим при монахините. У тях и аз пих една бира. После отидох у Любо. Данчето (съседка на Йордан) ми звънна, че нещо е станало в къщата ни. В Любо имах куфар с дрехи. Бях ги занесла у тях след някакъв скандал. Данчето ме питаше какво е станало с Йордан, аз й казах, че си е спял и нищо му няма. По дрехите ми имаше кръв, но помислих че е от носа ми.

Арестуваха ме у Любо. Като дойдоха полицаите, се уплаших и се скрих в гардероба. У Любо изпрах дрехите с кръвта. Ножът винаги стоеше на масата, държах го с дясната ръка, но не съм замахвала. Не си спомням как държах ножа. В този момент беше тъмно и нямаше ток. Аз, като се събрах с Йордан, имах продадена ябълкова градина в "Кючук Париж" - за 13 500 евро. Това е по желание на всички наследници. Похарчихме с Йордан парите. По-късно съм работила - Йордан никога не е работил. Накрая се хвана в мола, но не издържа, защото беше пиян винаги". 

 

Съдебномедицинската експертиза на трупа на Йордан:

 

Смъртта е настъпила заради намушкване с нож, накълцана артерия, остра кръвозагуба и вътрешен кръвоизлив. Причинено от остър предмет с размери, близки до тези на ножа. Установили са и повърхностна рана на бедрото, която е получена в дните около смъртта.

 

Подсъдимата е била прегледана 3 дни след убийството. Драскотините по ръката й може да са от нокти. Би могло да е и самонараняване. Другите увреждания са били по-стари - около 1 седмица преди инцидента. По главата не са открити видими увреждания. Но по косата рядко остават видими увреждания. Може да е имала подуто, но той е спаднал до прегледа.

 

Съдебнопсихиатричната експертиза:

Марияна е била на лечение в диспансера. Тя е била пияна в нощта, но е можела да разбира постъпките си. Постъпвала е и доброволно в диспансера. Последния път са я довели принудително, защото е била пияна и агресивна. Марияна била примитивен тип личност с първосигнални реакции, няма емоционална чувствителност към преживяванията на другите заради алкохола. Основен мотив за поведението й е гняв...


Още по темата: общо новини по темата: 13
22.01.2021 »
14.09.2020 »
03.06.2020 »
26.02.2020 »
06.02.2020 »
06.02.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: