Показват на малчуганите как да не се страхуват от "бялата манта"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 16.12.2011
1332
"Болница за плюшени мечета" /Teddy Bear Hospital/ организират през този уикенд, 17 и 18 декември, от Асоциацията на студентите медици от Медицински университет - Пловдив /АСМ - Пловдив/. Идеята е под формата на игра да се преодолее страхът на малчуганите от "бялата манта". За целта всяко дете донася своята любима плюшена играчка, която става "пациент". Влизайки в ролята на родител, малчуганът споделя оплакванията на "детето си" и получава препоръки за здравето му от лекарите. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло.

Акцията "Болница за плюшени мечета" ще се проведе в събота и неделя, от 11 часа до 13 часа, в мол "Галерия Пловдив, в източния атриум /до входа на хипермаркет "Карфур"/.
Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. За пръв път този проект в България беше осъществен от членовете на АСМ - Пловдив миналата година. Кампанията пожъна голям успех и получи широк медиен отзвук.

Примерът е последван и от студентите от останалите клонове на асоциацията в София, Варна, Плевен, Стара Загора. Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст 3-7 години. Освен, че се преодолява страхът на хлапетата към лекаря се заостря вниманието им относно хигиенните правила, здравословното хранене и всичко, свързано с опазване здравето на децата.

В същото време Teddy Bear Hospital помага и на студентите по медицина, да се запознаят отблизо с работата с деца, с техните страхове, вълнения. По този начин се изгражда връзката лекар - дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

Родители, заповядайте с вашето дете и любимата му плюшена играчка на 17 и 18 декември, от 11 до 13 часа, в мол "Галерия Пловдив", отправят покана пловдивските студенти медици.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).