Показаха напредъка на най-новия парк в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 01.02.2023
5280
Кметът на район "Западен" Димитър Колев показа напредъка на най-нови парк в града по тепетата. В публикация във фейсбук той сподели и няколко снимки, видя Plovdiv24.bg.

Доволен съм от темповете, с които напредва работата по новия парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна. Вече е оформен основният площад, изграждат се и алеите. След завършването им продължаваме с монтажа на осветлението, двете детски площадки, фитнеса на открито, масите за тенис и шах, както и всичко останало, необходимо за превръщането на това пространство в един истински оазис за спорт и отдих.", написа кметът на "Западен".

Преоктът е разделен на два етапа. В първия ще бъдат изградени 1500 кв.м. настилки, две детски площадки – за малчугани до 3 години и за деца от 3 до 12 години, като общата им площ ще е 450 кв.м. Ще има и фитнес на открито, който ще бъде разположен на площ от 160 кв.м. и ще бъде оборудван с три маси за тенис. Във втория етап се предвижда да се реновира и съществуващия сега парк в съседство с нови настилки, нови пейки и маси за шах. 

Целият парк ще бъде обезопасен с ограда, която ще е с дължина от 400 метра. В първия етап тя ще бъде поставена от страната на бул. "Пещерско шосе", бул. "Копривщица“ и страната откъм блоковете.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).