Поискаха тежки присъди за ромите-убийци от Асеновград

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
12:27 / 17.06.2020
6814
Държавното обвинение поиска тежки наказания за 16-годишния Исмаил Асан и 18-годишния Митко Асенов, които са обвинени за зверското убийство в Асеновград, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Припомняме, че по данни на прокуратурата Исмаил и Митко първоначално срещнали жертвата си, която се връщала от гости. Първо Исмаил ударил пострадалия в лицето, от което той паднал на земята. Двамата му взели общо 3 лева, с които отишли да си купят алкохол.

Исмаил Асан проявил престъпна упоритост, участвал е и в грабежа, а 15 минути по-късно сам е решил да доумъртви жертвата си Хайридин, включително душейки го с голи ръце и скачайки върху главата му, описа ситуацията прокурор Галина Андреева.

Смъртта е била мъчителна и жестока, кръвта на жертвата се е стичала в белите му дробове, страданията му са били големи. Днес от обвинението настояха за тежки присъди - 13 години затвор при строг режим за Асан, тъй като той е физическият извършител, както и за извършения грабеж. За Митко Асенов прокуратурата поиска 2 години ефективна присъда - за грабежа и за това, че не е направил нищо, за да спре Асан.

По-рано бяха изслушани експертизите по делото, според които Асан е можел да разсъждава трезво въпреки изпитото количество алкохол. Митко се опита да отърве Асан, като каза, че е удрял жертвата си само няколко пъти. След прочитането на обясненията му при задържането, Митко призна, че става въпрос за над 30 тежки ритника. Адвокатът на Исмаил определи инцидента като битов . Асан бил ядосан от други хора в парка, после припознал жертвата за един от тях и скочил да го бие. Адвокатът поиска оправдателна присъда за грабежа, тъй като нямало доказателства, че телефонът и парите били на жертвата. Нямало данни и убийството да е било умишлено.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
06.02.2023 Съдът в Пловдив не пожали осъдени за убийство мъже
26.11.2021 Окончателни присъди на ромите от зверското убийство в Асеновград
17.06.2020 Ясни са присъдите на ромите, участвали в зверското убийство в Асеновград
11.02.2020 Вижте обясненията на ромите-убийци от Асеновград!
21.01.2020 Пълни абсурди на първото дело за жестокото убийство в Асеновград
06.06.2019 Кратко и ясно: Два пъти съм го ударил, падна и умря!
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).