Поискаха 50 бона от арменеца, стрелял по охранител на нощен клуб

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
13:10 / 22.11.2019
7330
50 000 лева за претърпените неимуществени вреди поиска охранителят Атанас Карастойков от подсъдимия арменец-стрелец Сергей Харутюнян, който причака пострадалия пред дома му и започна да го стреля с полуавтоматичен пистолет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по данни на прокуратурата, до драматичната развръзка се стигна след скандал през пловдивска дискотека от началото на април м.г. Тогава охранителите на клуба, сред които бил Атанас, не допуснали групата арменци вътре. Стигнало се до спречкване, счупени челюсти, телефонно изнудване и вендета: На 29 юли м.г., Сергей се маскирал и причакал Атанас пред дома му в "Кършияка“. Щом Атанас слязъл от колата си, Сергей се затичал към него и започнал да стреля с полуавтоматичен пистолет, като два пъти го улучил в бедрата.

На днешното заседание по делото Сергей заяви, че не разбира в какво точно е обвинен. Адвокат Митриков добави, че обвинителният акт бил неясен, абсурден и незаконосъобразен. Защитникът дръпна дълга и емоционална реч относно пороците на прокурорския документ, от който не ставало ясно дали Атанас бил портиер или охранител. Освен това били описвани булеварди, дълги по няколко километра, но без да се назовават конкретни номера, имало и случаи, в които Сергей бил на няколко места едновременно.

Защитникът настоя за връщането на делото на прокуратурата, за да бъдат изчистени подобни неясноти, които нарушавали правото на защити на клиента му. Освен това поиска и по-лека мярка, тъй като Сергей трябвало да се лекува от проблеми с гръбначните прешлени. Митриков настоя и за криминална справка спрямо пострадалия Атанас.

"Всичко е измислено в този обвинителен акт. Обвинението описва случката както му е удобно. Обстоятелствата са съвсем различни. Може би прокурорът има лично отношение към мен или иска да прикрие някакво престъпление, извършено от други свидетели“, заяви пред магистратите Сергей, но не поиска отвод.

Всичко това вдигна кръвното на прокурор Тодор Павлов, който определи едночасовата реч на адвокат Митриков като тюрлю гювеч.

След кратко съвещание съдът взе страната на прокуратурата и насрочи следващото заседание по делото, където ще започнат разпитите на свидетелите. Сергей остава в ареста с мярка "задържане под стража“, тъй като му били предписали само хапчета, които можел да пие навсякъде.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
18.05.2023 Страховити подробности за тежкия скандал пред дискотека в Пловдив
01.02.2022 Бившият ММА шампион, стрелял по охранител в Пловдив, ще лежи 6 години в
затвора
21.07.2021 Арменецът-стрелец от "Кършияка" ще лежи 6 години в затвора
25.09.2020 Допълнителни експертизи нищят арменската вендета в "Кършияка"
29.06.2020 Ключов свидетел потвърди алибито на арменецa-стрелец
27.05.2020 Арменецът-стрелец от Пловдив твърди, че не познава жертвата си
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).