Погват каруцарите в Пловдив за алкохол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:39 / 27.11.2006
2474
И каруцарите в Пловдив ще бъдат проверявани за алкохол. На пияните ще се налагат глоби, съобразени със закона за движение по пътищата. Това предвижда новата наредба за движение на превозни средства с животинска тяга, която кметът Иван Чомаков одобри. Тя е подготвена от фирма "Общинска охрана" по разпореждане на Районната прокуратура.
Новата наредба изисква каруците да бъдат задължително регистрирани в районните кметства. Те трябва да са боядисани в жълто, а номерата им да са изписани с черна боя от двете страни. Задължително по талигите и по амуницията на коня трябва да има поставени светлоотразители. Когато превозват отпадъци или строителни материали, товарът трябва да е покрит с платнище. Каруците могат да се движат само по маршрути, определени от районните администрации, а не както е в момента ­ по всички улици.

455 глоби за различни нарушения на каруцари от Пловдив са издали служителите на "Общинска охрана" от началото на годината. Ефект от тях няма, тъй като мургавите не ги плащат. Обикновено мъжете водят със себе си деца и когато се стигне до акт заявяват, че хлапетата са управлявали талигата.

Каруците вече ще се изземват докато собствениците им не платят глобите, обясни шефът на "Общинска охрана" Георги Бояджиев. Конфискуваните возила ще се пазят на специален паркинг под надлез "Родопи". Там ще се карат и талигите на заловените пияни каруцари. Информацията е на вестник "Монитор".

Виж коментарите (6)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).